Πολιτική
Στο Ευρωκοινοβούλιο θα προσφύγει ο Καρατζαφέρης

Στο Ευρωκοινοβούλιο θα προσφύγει ο Καρατζαφέρης

  • 29 Ιανουαρίου 2012, 19:00

Εξερχόμενος της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το οποίο θα ζητήσει να εξεταστεί κατά πόσο το νέο πρόγραμμα της Τρόικα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας τις απαιτήσεις, το νέο πρόγραμμα όπως περιγράφεται, της τρόικα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει η Ελλάδα, εάν αυτό είναι σύννομο με τη Συνθήκη της Λισαβόνας και αν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είπα λοιπόν στον πρωθυπουργό και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι προτίθεμαι να το πάω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δει ακριβώς το θέμα και να αποφανθεί για τα πράγματα που είπα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα το δώσει στον κ. Σούλτς, τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχουμε χρόνο, εγώ είπα ότι πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδος, μπορεί να γίνει εξοικονόμηση χρόνου. Δεν θα κάνω τίποτε, εάν δεν έχω απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron