Πολιτική
Καψής: Ολοκλήρωση του PSI εντός της εβδομάδας

Καψής: Ολοκλήρωση του PSI εντός της εβδομάδας

  • 25 Ιανουαρίου 2012, 14:15

Σύμφωνα με διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, επιστρέφει αύριο στην Αθήνα έχοντας ως κοινό με την ελληνική Κυβέρνηση στόχο την ολοκλήρωση του PSI εντός της εβδομάδας.

Ο κ. Καψής, ερωτηθείς για την στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, τόνισε ότι, σε αυτήν την πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα συγκυρία, επιβάλλεται όλο το πολιτικό σύστημα να επιδείξει απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ θετικός εμφανίστηκε όσον αφορά στις επόμενες ψηφοφορίες σχετικά με ό,τι συμφωνηθεί κατά τις διαπραγματεύσεις.

«Η Κυβέρνηση περιμένει να επιβεβαιωθεί η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», σημείωσε με νόημα και επέμενε ότι για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων «δεν αλλάζει η πορεία της Κυβέρνησης και του νομοθετικού της έργου. Το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει στο υπουργικό Συμβούλιο και θα προωθηθεί με τη μορφή νομοσχεδίου».

Στα διαδιδόμενα περί παραίτησης του κ. Παπαδήμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποκλειστικό μέλημα στο μυαλό του την ολοκλήρωση του PSI και την διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το βασικό δεν είναι να παραιτηθούμε αλλά να προχωρήσουμε όλο το πολιτικό σύστημα για να σταθεί η χώρα».

Τέλος, στο ζήτημα των ενυπόγραφων εγγυήσεων που καλούνται οι κομματικοί αρχηγοί να παρέχουν προκειμένουν να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Καψής είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένος τρόπος δεσμεύσεων που θα ζητηθούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron