Κοινωνία
Ολοκληρώθηκε η απολογία των κατηγορουμένων της Μαφίας της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η απολογία των κατηγορουμένων της Μαφίας της Θεσσαλονίκης

  • 20 Ιανουαρίου 2012, 20:09

Εξεδόθη το κατηγορητήριο για τους επικεφαλής των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που κατηγορούνται για κατά συρροή περιπτώσεις εκβιασμών και τοκογλυφίας. Πολυμέρης, Μελέτης, Καραμπέρης και Λαμπάκης, κατηγορούνται για συμμετοχή και έναρξη εγκληματικής οργάνωσης για εκβίαση και τοκογλυφία, εκβίαση κατ’ επάγγελμα κατά συρροή και από κοινού, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα κατά συρροή και από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση.

Τα ίδια αδικήματα αντιμετωπίζει και ο δημοσιογράφος της Ετ-3, Γ. Φερέτης. Το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ, Χρήστος Παπαχατζής, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Ιατρόπουλος

Την ησυχία του έχει χάσει από το πρωί της Πέμπτης ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, αφού φέρεται αναμεμειγμένος στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στη Θεσσαλονίκη. Το όνομα του γνωστού ηθοποιού φιγουράριζε στη λίστα -ως απλού συνεργού- των μελών μιας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

Ο γνωστός ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και αποκαλύπτει πως δεν έχει καμία ανάμειξη στο κύκλωμα, ενώ προκαλεί οποιονδήποτε είχε παράνομη οικονομική συναλλαγή μαζί του να βγει και να το δηλώσει δημόσια.

«Είναι αστείο να εμπλέκουν το όνομά μου», είπε στην «Espresso» ο γνωστός ηθοποιός και καλεί τις αρχές να ανοίξουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. «Βέβαια, δε με έχει καλέσει κανείς ως σήμερα για απολογία. Οκτώ ολόκληρους μήνες ζούσα από το ταμείο ανεργίας. Ήμουν άνεργος. Σήμερα, αν ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς μου, δε θα βρουν περισσότερα από 300 ευρώ. Αν έκανα τέτοιες δουλειές, δε θα είχα πρόβλημα επιβίωσης».

Ωστόσο, δεν κρύβει ότι με κάποιους από τους συλληφθέντες τους ξέρει και είναι φίλοι από παιδιά. «Οποιαδήποτε εμπλοκή μου στην υπόθεση είναι αντικείμενο τηλεφωνικών υποκλοπών. Με 3-4 από τους εμπλεκόμενους γνωριζόμαστε από παιδιά και διατηρούμε φιλικές σχέσεις από τότε. Μάλιστα, ήταν πελάτες στα μαγαζιά που διατηρούσα στη Θεσσαλονίκη. Πού να ξέρω τι κάνει ο καθένας στη ζωή του;», είπε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος για να καταλήξει: «Προκαλώ οποιονδήποτε επωνύμως αλλά και ανωνύμως να βγει να δηλώσει ότι είχε παράνομη συναλλαγή μαζί μου. Αν βρεθεί, θα πάω μόνος μου να παραδοθώ».

Από την πίσω πόρτα

Από την πίσω πόρτα οδηγήθηκαν οι Φερέτης, Καραμπέρης και Παπαχατζής στον τρίτο τακτικό ανακριτή κ. Κοσμάτο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της προανάκρισης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεταφορά των οικονομικών εγκληματιών χρησιμοποιήθηκαν εφτά λευκά βαν και τρεις κλούβες, ενώ γύρω από το δικαστικό μέγαρο είναι ακροβολισμένη ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα και των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων είναι 62, δηλαδή αναζητούνται άλλοι εννέα, ενώ υπολογίζεται ότι για τους συλληφθέντες εγκληματίες δούλευαν ως πληροφοριοδότες, ως «μπράβοι» ή ως «τσιράκια», πάνω από 200 άτομα.

Ο δικηγόρος του κ. Καραμπέρη, κ. Καυκιόπουλος, είπε πως η προανάκριση θα συνεχιστεί μέχρι και το σαββατοκύριακο, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν κενό στο κατηγορητήριο. Όπως είπε το αδικαιολόγητο ποσό που εμφανίζεται στους λογαριασμούς του κ. Καραμπέρη αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ, ενώ τα λοιπά τιμαλφή είναι παροχή που έλαβε από τον πατέρα του.

Όσο για τη δράση του Γιώργου Φερέτη, είπε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δίνει δημοσιογραφικές πληροφορίες και τίποτε άλλο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron