Κοινωνία
Εξόφλησαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το "χαράτσι ακινήτων"

Εξόφλησαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το "χαράτσι ακινήτων"

  • 20 Ιανουαρίου 2012, 09:40

Μέχρι χθες, στον Δήμο Ηρακλείου, οι εξοφλημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το ποσό που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) έφταναν τους 2.112. Δηλαδή οι «Πολίτες κατά του Χρέους» πλήρωσαν το αντίτιμο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών τελών, του τέλους για την ΕΡΤ και του ΦΠΑ, όχι όμως και το χαράτσι ακινήτων.

Χθες κατατέθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου 945 αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΗ -το τρίτο κατά σειρά πακέτο που κατατέθηκε από τους «Πολίτες κατά του Χρέους» στον δήμο και αφορά σε λογαριασμούς που συγκεντρώθηκαν στο κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, κατά το χρονικό διάστημα από 9/12/11 έως 12/1/12.

Επίσης υπολογίζεται ότι υπό επεξεργασία βρίσκονται ακόμα περίπου 1.500 λογαριασμοί που θα διαβιβαστούν στον δήμο μέσα στις επόμενες μέρες.

Τα αντίγραφα των λογαριασμών συνοδεύονται από φωτοτυπίες των σχετικών αποδείξεων των μηχανημάτων αυτόματης πληρωμής (ΑΤΜ) σε τράπεζες, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις των καταναλωτών ότι αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος, εξουσιοδοτώντας παράλληλα τον Δήμο Ηρακλείου να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να μη διακόψει η ΔΕΗ ΑΕ ή ο εναλλακτικός πάροχος την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι καταστάσεις με τα στοιχεία των καταναλωτών κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΗ Ηρακλείου με σχετική επιστολή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron