Ρεπορτάζ
Συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου εν όψει Τρόικα

Συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου εν όψει Τρόικα

  • 11 Ιανουαρίου 2012, 18:08

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί εσπευσμένα, μέσα στις επόμενες 48 ώρες, να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες στο μέτωπο της Οικονομίας, μετά από απραξία σχεδόν 60 ημερών, καθώς, υπό την απειλή των δανειστών μας, ότι δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ αν δεν προχωρήσουν οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και δεν ληφθούν μέτρα για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2011, ο Λουκάς Παπαδήμος πασχίζει να έλθει σε συεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για επιτάχυνση στην λήψη των αποφάσεων. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα συνολικό πακέτο προτάσεων στα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, επιδιώκοντας να δείξουν αυτό που επιθυμούν και οι δανειστές μας, δηλαδή ότι υπάρχει συναίνεση και αποδοχή στις προωθούμενες πολιτικές.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε εν αναμονή της έλευσης του Γενικού Διευθυντή του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι με εξαίρεση τους διαχειριστές των funds (που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα) η συμφωνία είναι αρκετά κοντά στο να κλείσει.

Επίσης, Παπαδήμος και Βενιζέλος βρίσκονται με το βλέμμα στην έλευση των επικεφαλής της Τρόικα, η οποία θα καθυστερήσει μερικές μέρες. Οι δανειστές μας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα έρθουν στην Αθήνα μόνο εάν έχουν ήδη αποφασιστεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και όχι για να συζητήσουν αυτές.

Οι εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα είναι καθοριστικές και για την πορεία, αλλά και τη σύνθεση της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες, όποτε και αν αποφασιστεί να ανοίξουν αυτές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron