Διεθνή
Ανάστατη η Μόσχα - Σπεύδουν στρατεύματα για την "ασφάλεια" των πολιτών

Ανάστατη η Μόσχα - Σπεύδουν στρατεύματα για την "ασφάλεια" των πολιτών

  • 06 Δεκεμβρίου 2011, 23:55

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία, χιλιάδες αστυνομικοί και στρατεύματα που υπάγονται στο Yπουργείο Εσωτερικών αναπτύσσονται στους δρόμους της Μόσχας, μετά τις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καταγγελθείσα νοθεία στις εκλογές. Μάλιστα, λόγος γίνεται και για φορτηγά που μεταφέρουν στρατεύματα στην κεντρική Μόσχα.

Εκπρόσωπος του Yπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι επιθυμούν να ενισχύσουν την «ασφάλεια των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Μόσχα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των εκλογών, μετά τις διαπιστώσεις για νοθεία από παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Περίπου 100 άτομα συνελήφθησαν και στην Αγία Πετρούπολη.

«Επανάσταση» και «Κάτω ο Πούτιν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές. Ανταποκριτές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι διεθνείς παρατηρητές, οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία σημαδεύτηκαν από νοθεία που ευνόησε το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. Η καταμέτρηση των ψήφων «χαρακτηρίστηκε από συχνές διαδικαστικές παραβάσεις και περιστατικά χειραγώγησης, μεταξύ των οποίων σοβαρές ενδείξεις πολλαπλών ψήφων ανά άτομο», επεσήμαναν οι παρατηρητές στην προκαταρκτική τους έκθεση.

Παράλληλα, νοθεία κατήγγειλαν και κόμματα της αντιπολίτευσης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας το «απολύτως μη νόμιμο» αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα και με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες, το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν απέσπασε το 49,5% των ψήφων, εξασφαλίζοντας τις 238 από τις 450 έδρες της Δούμας, 77 λιγότερες από τις προηγούμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για νοθεία υπέρ του Πούτιν

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για χειραγώγηση των εκλογών στην Ρωσία

Russia's flawed elections

Shrugging for Putin

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron