Κοινωνία
Εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

Εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

  • 06 Δεκεμβρίου 2011, 19:53
Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 38 άτομα και συνελήφθησαν 11, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 14 αστυνομικοί. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τρεις ομάδες κουκουλοφόρων βρίσκονται στην Τζαβέλλα - Μεσολλογίου, τη Στουρνάρη και την πλατεία Εξαρχείων.

Οι εικόνες θυμίζουν πεδίο μάχης, με καμένους κάδους στη Στουρνάρη, ενώ βροχή πέφτουν τα δακρυγόνα από τους άνδρες των ΜΑΤ, που απαντούν στις μολότοφ που δέχονται.

21:00
Στην πλατεία Ναυαρίνου και τα γύρω στενά έχει μεταφερθεί ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ αντεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Συνεχίζουν να πέφτουν βόμβες μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, στις οδούς Σόλωνος, Ζωοδόχου Πηγής και Χαριλάου Τρικούπη.

20:10
Μετά από οδομαχίες στην Πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν την πορεία των αντιεξουσιαστών προς το σταθμό του μετρό στην Ομόνοια όπου αρκετοί βρήκαν καταφύγιο. Η πορεία διασπάστηκε καθώς ομάδες κουκουλοφόρων πήγαν προς την Πειραιώς, ενώ άλλες κινούνται στην 3η Σεπτεμβρίου και την Πατησίων με προορισμό το Πολυτεχνείο

19: 55
Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί στην Όθωνος και στην Πανεπιστημίου όπου οι κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους.

Kατά ομάδες βγαίνουν κουκουλοφόροι και πετούν αντικείμενα κατά των αντρών των ΜΑΤ. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βγαίνουν από παντού.

19:30
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’, μπροστά από το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια.

Πορεία αντεξουσιαστών, αναρχικών και άλλων ομάδων που κινούνται στο σημείο επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας βόμβες μολότωφ πέτρες και ξύλα. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά, ενώ η πορεία κινείται προς το φραγμό που υπάρχει μπροστά από τη Βουλή.

18:20
Στο πόδι βρίσκεται η αστυνομία, καθώς πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας η πορεία των αντεξουσιαστών, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους γύρω δρόμους, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό στο Πανεπιστήμιο και στο Σύνταγμα.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron