Οικονομία
Συνάντηση Σαρκοζί - Κάμερον στο Παρίσι

Συνάντηση Σαρκοζί - Κάμερον στο Παρίσι

  • 02 Δεκεμβρίου 2011, 18:10

Ο Νικολά Σαρκοζί συναντάται με τον Ντέιβιντ Κάμερον, στο Παρίσι, για να συζητήσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και για τα γαλλογερμανικά σχέδια, που σκοπό έχουν την ισχυρότερη διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που χθες γνωστοποίησε το όραμά του για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία και αυστηρότερος έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών, επιδιώκει να μετριάσει τυχόν ανησυχίες του Βρετανού πρωθυπουργού, ότι μια τέτοια εξέλιξη στην ΕΕ θα μπορούσε να μειώσει τη βρετανική επιρροή.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο Σαρκοζί εκτίμησε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις μέσω «ειδικής πλειοψηφίας». «Περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ανάληψη ευθύνης από μια πραγματική οικονομική διακυβέρνηση, αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον της Ευρωζώνης και τη μελλοντική αναθεώρηση των συνθηκών», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή στους κανόνες διακυβέρνησης της ευρωζώνης, που περιλαμβάνονται στη συνθήκη του Μάαστριχτ, πρέπει να λάβει την έγκριση και των 27 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε επίσης: Ομιλία Σαρκοζί στην Τουλόν για το μέλλον της ευρωζώνης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron