Ρεπορτάζ
Ανοίγει ο δρόμος για την δημοσιονομική ενοποίηση της ΕΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την δημοσιονομική ενοποίηση της ΕΕ

  • 22 Νοεμβρίου 2011, 22:00

Βερολίνο και Παρίσι παρουσιάζουν, εντός της εβδομάδας, τις προτάσεις τους για τις πολυσυζητημένες αλλαγές των Συνθηκών της ΕΕ.

«Μαζί με την κυρία Μέρκελ θα παρουσιάσουμε προσεχώς τις προτάσεις μας για την αλλαγή των ευρω-συνθηκών,ώστε να αποτραπεί η δημοσιονομική και οικονομική διαφοροποίηση μεταξύ των χωρών», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί στο ασιατικό φόρουμ του Boao, το οποίο λαμβάνει χώρα στα ανάκτορα του Elysée.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο Γάλλος Πρόεδρος, οι αλλαγές θα επιτρέψουν την επιδιωκόμενη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.

«Καμία ανεπτυγμένη οικονομία δεν είναι στο απυρόβλητο από την υπερβολική συσσώρευση χρέους των τελευταίων ετών», πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

Όπως μάλιστα προανήγγειλε, οι προτεινόμενες από Βερολίνο και Παρίσι αλλαγές θα επιτρέψουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και θα διευκολύνουν την εφαρμογή των νομισματικών πολιτικών σε όλη τη ζώνη του ευρώ».

Οι δηλώσεις του Σαρκοζί γίνονται την ώρα που Ιταλία και Ισπανία πιέζονται ασφυκτικά από τις αγορές, η Γαλλία απειλείται ανοιχτά από τους οίκους αξιολόγησης ότι θα χάσει το ΑΑΑ, και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παρέμβαση της ΕΚΤ ως έσχατου δανειστή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron