Ρεπορτάζ
Απρόθυμο το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ να θέσει θέμα ηγεσίας

Απρόθυμο το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ να θέσει θέμα ηγεσίας

  • 16 Νοεμβρίου 2011, 19:17

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί ο χρόνος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου, να δρομολογήσει εκείνος τις πρωτοβουλίες που επιθυμεί ή που θεωρεί δόκιμες για το κόμμα. Αυτό, όμως, που εγώ θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου άκαιρο είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση για την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ. Από την ομιλία του κ. Παπανδρέου κατάλαβα χθες ότι επιθυμεί να κινήσει τις διαδικασίες για να συζητήσουμε πολιτικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν βάζω θέμα ηγεσίας», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ακόμη δήλωσε ότι είναι εναντίον της λίστας.

Και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο ραδιόφωνο, εξέφρασε την αντίθεσή της με τη λίστα, ενώ για το θέμα ηγεσίας ανέφερε ότι «το κόμμα έχει καταστατικό, έχει λειτουργίες και αυτές θα ενεργοποιηθούν, όπως και όταν προβλέπεται. Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν επιθυμεί να μην εφαρμόσει το καταστατικό ή να πεισθούμε για ένα λόγο, όπου θα θέσουνε στην κατάψυξη τους νόμους και τα καταστατικά. Το ποιος θα ηγηθεί μέχρι τον Φεβρουάριο, νομίζω ότι το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ σύντομο και η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις εξελίξεις, οι οποίες θα γίνονται εντός του ΠΑΣΟΚ».

Αλλά και ο Τηλέμαχος Χυτήρης είπε ότι το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την Άνοιξη, εκτιμώντας πως «πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Παπανδρέου, επομένως δεν βλέπω να γίνεται κάτι μέχρι τότε. Αλλά νομίζω προοπτικά, ότι είναι φυσικό να γίνουν αυτές οι διεργασίες. Αυτό που προέχει τώρα χωρίς καμία αμφιβολία είναι η πορεία της χώρας».

Η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φ. Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα Fm, είπε ότι η συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ είναι άκαιρη και άχαρη.

«Είναι αδιανόητο τη στιγμή που συζητούμε για ψήφο εμπιστοσύνης προς τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και το αίτημα του λαού είναι η συνεργασία, η συναίνεση και να αποφύγουμε χαρακώματα και τέτοιου είδους λογικές, να ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ και να μπαίνουμε σε εσωστρέφεια, να ανοίγουμε νέα χαρακώματα μέσα στο κόμμα. Τι εικόνα παρουσιάζουμε; Από τη μία πλευρά προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την κυβέρνηση και από την άλλη ανοίγουμε συζήτηση για το πώς μπορούμε να στοιχηθούμε πίσω από υποψήφιους αρχηγούς. Θεωρώ ότι είναι μια τελείως άκαιρη και άχαρη συζήτηση που δημιουργεί προβλήματα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron