Οικονομία
Υπαναχωρεί η Κομισιόν στην απαίτηση για διπλή υπογραφή της δανειακής σύμβασης

Υπαναχωρεί η Κομισιόν στην απαίτηση για διπλή υπογραφή της δανειακής σύμβασης

  • 11 Νοεμβρίου 2011, 15:30

Αρνήθηκε να διαψεύσει αλλά και να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε αλλαγή στη διαδικασία επικύρωσης της δεύτερης δανειακής σύμβασης για βοήθεια της χώρας μας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ερωτηθείς εάν με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας παραμένει η ανάγκη υπογραφής της δανειακής σύμβασης από τους αρχηγούς των δ;yο μεγάλων κομμάτων, τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Μπαγί αρνήθηκε να δώσει μια μονολεκτική απάντηση και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα απευθυνθεί στα διοικητικά όργανα της Ένωσης για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εκτίμησε, ωστόσο ότι, αφού ο νέος Πρωθυπουργός χαίρει της αποδοχής και των δυο μεγάλων κομμάτων, ίσως αρκεί η υπογραφή του για τη συνέχιση της διαδικασίας του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

Όσον αφορά την έκτη δόση του πρώτου πακέτου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι, μόλις συγκροτηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, το θέμα της αποδέσμευσης της δόσης θα πάει στο Eurogroup και θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων -μια διαδικασία που δεν θα είναι «χρονοβόρα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron