Κοινωνία
Βροχή οι προσφυγές για τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ

Βροχή οι προσφυγές για τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ

  • 30 Οκτωβρίου 2011, 19:57

Στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας παράλληλα και αίτημα πενίας, ζητώντας δηλαδή η Πολιτεία να του ορίσει δικηγόρο, προσέφυγε ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος καλείται να πληρώσει ειδικό τέλος στη ΔΕΗ 350 ευρώ, την ώρα που το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχεται στα 361 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης λόγω οικονομικής αδυναμίας συνέταξε μόνος του την προσφυγή του υποστηρίζοντας ότι η πληρωμή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ αποτελεί γι αυτόν δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος λόγω του πενιχρού εισοδήματός του. Σε περίπτωση μάλιστα που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος η ζημιά που θα υποστεί, όπως λέει, θα είναι ανεπανόρθωτη, ειδικά μέσα στους χειμερινούς μήνες. Ο προσφεύγων ζητά να κριθεί από το δικαστήριο παράνομος και αντισυνταγματικός ο νέος φόρος.

Εξάλλου, τόσο στο ΣτΕ όσο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, συνεχίζεται η κατάθεση ανάλογων προσφυγών για το «χαράτσι» στη ΔΕΗ . Συγκεκριμένα ο δικηγόρος των Αθηνών Αντώνης Αργυρός προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας την ακύρωσή του, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας κατέθεσε ανάλογη αίτηση στο ΣτΕ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron