Editorial
Η "δράκα" και τα "γκρουπούσκουλα" της εθνικής επετείου

Η "δράκα" και τα "γκρουπούσκουλα" της εθνικής επετείου

  • 28 Οκτωβρίου 2011, 14:06

Ως «δράκα» και «γκρουπούσκουλα» χαρακτήρισε, μια ασήμαντη και καρκινογόνα πολιτική και δημοσιογραφική νομενκλατούρα, το πανελλαδικό ποτάμι της αντίδρασης και της αγανάκτησης του ελληνικού λαού, εξαιτίας της παρατεταμένης και ενσυνείδητης γιούχας που εξέφρασε ανήμερα της εθνικής μας επετείου κατά του στείρου και καταστρεπτικού πολιτικισμού των ημερών μας.

Θίχτηκε το «ιερό» πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας! Ενός χρυσοπληρωμένου από το υστέρημα του ελληνικού λαού προέδρου της βιτρίνας και των ανήκεστων… δηλώσεων, που εν είδει φαντάσματος παρουσιάζεται γλαύκος και ολύμπιος για να μας απευθύνει μηνύματα ανούσια και τετριμμένα, trivia της ανώριμης πολιτικολογίας και της υποκριτικής σχάσης…

Όταν δικαιολογούσε το «κωλόσπιτο» της Εκάλης δεν θιγόταν άραγε το πρόσωπό του; Ποιος άραγε σώφρων και τίμιος Έλληνας πιστεύει ακόμη την ανοησία ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει το πολίτευμά μας; Ποιος δεν γνωρίζει τον ατελέσφορο αλλά και κοστοβόρο ρόλο του; Και για ποιον αγώνα του κατά των Γερμανών μιλούσε, όταν -λέει- ήταν 15 ετών; Στις 4 Ιουνίου του 1929 δεν γεννήθηκε; Ούτε 12 χρόνων δεν ήταν όταν η γερμανική μπότα πάτησε στα ιερά μας εδάφη. Στα 15 έτη του οι Γερμανοί είχαν φύγει απ' την Ελλάδα. Εκτός κι αν πολέμησε με την... πιπίλα στο στόμα!

Από τις λαϊκές αυθόρμητες εκδηλώσεις, σήμερα, δεν προσβλήθηκαν ο νικητήριος Ελληνικός Στρατός και το άκαμπτο πνεύμα του Ελληνισμού. Δεν θίχτηκαν ούτε η ιερή Ιστορία μας ούτε το απαράμιλλο πνεύμα αυτοθυσίας των Ελλήνων μαχητών του μετώπου του 1940-41.

Κι αν θίχτηκαν, κι αν προσβλήθηκαν, αυτό οφείλεται μόνον στην παρουσία των πολιτικών που επί δεκαετιών φρόντισαν επιμελώς να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων, να εξευτελίσουν τους εργαζόμενους πολίτες, τους σεβάσμιους συνταξιούχους και να βάψουν με μαύρο χρώμα το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Η Ιστορία μας είναι αδιάλειπτη και ένδοξη, κύριοι. Δεν γνωρίζει από διαστήματα και στάσεις κατά τις εθνικές μας επετείους. Αυτοί που σήμερα έδιωξαν από τους χώρους των παρελάσεων τα πολιτικά μιάσματα ανήκουν σ’ εκείνον τον ένδοξο λαό που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για την τιμή και την ελευθερία του.

Και που συνεχίζει, ακόμη στις μέρες μας, να αγωνίζεται…

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron