Πολιτική
Με δεμένο "χειρόφρενο"... κινείται το κράτος

Με δεμένο "χειρόφρενο"... κινείται το κράτος

  • 13 Οκτωβρίου 2011, 18:16

Τι κι αν οι προσπάθειες, οι δηλώσεις, οι διαπραγματεύσεις και οι εκκλήσεις για τη διάσωση της Ελλάδας είναι καθημερινές. Παρ' όλο που οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα επεκτείνονται από την Ελλάδα σε Βερολίνο, Παρίσι και ΗΠΑ, το Δημόσιο φαίνεται πως έχει ήδη κηρύξει αδυναμία πληρωμών.

Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης είναι η αδυναμία του κράτους να εφοδιάσει ακόμα και με βενζίνη οργανισμούς όπως το ΣΔΟΕ, η ΕΛΑΣ αλλά και ο στρατός.

Έτσι λοιπόν, αυτοκίνητα, σκάφη ακόμα και τανκς παραμένουν ακινητοποιημένα όχι λόγω κάποιας απεργίας σε βενζινάδικα ή διυλιστήρια αλλά γιατί το κράτος δεν έχει χρήματα για να τα εφοδιάσει.

Η κατάσταση θα επιδεινώνεται όσο καθυστερεί η επόμενη δόση της τρόικα προς τη χώρα μας αφού τα όρια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ολοένα και στενεύουν και δύσκολα εκταμιεύουν χρήματα καθώς και το τελευταίο ευρώ έχει πλέον μεγάλη αξία.

ΣΔΟΕ

Το πρώτο «θύμα» της όλης κατάστασης που επικρατεί είναι τα κινητά συνεργία του ΣΔΟΕ καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση εξόδων που αγγίζουν το 70%. Τα κλιμάκιά του φροντίζουν πλέον να μην απομακρύνονται από την έδρα τους καθώς τα καύσιμα της υπηρεσίας λιγοστεύουν επικίνδυνα και η πίστωση για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων έχει «παγώσει» μέχρι νεοτέρας.

Αποτέλεσμα όλου αυτού λοιπόν είναι να αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι έλεγχοι. Την ώρα που το κράτος αναζητά απεγνωσμένα έσοδα στα ταμεία του, το βασικό του εργαλείο, το ΣΔΟΕ, παραμένει ακινητοποιημένο λόγω καύσιμων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη περιφέρεια όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ περιορίζονται σε 1-2 συνεργεία.

Στρατός

Τα ίδια και χειρότερα όμως συμβαίνουν και με το στρατό όπου τα χρέη του υπουργείου Αμύνης προς τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών συσωρεύονται (ανέρχονται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια) και οι δεξαμενές καυσίμων στεγνώνουν, αναγκάζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων να αναστέλλουν δραστηριότητες, να κόβουν δρομολόγια και να περιορίζουν μετακινήσεις, ώστε να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι ζωτικές ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

Αστυνομία

Την ώρα που η εγκληματικότητα ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, «ζει και βασιλεύει» η αστυνομία αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της καθώς λόγω έλλειψης καυσίμων στα περιπολικά. Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσει όπου αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron