Πολιτική
ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

  • 13 Οκτωβρίου 2011, 17:40

Μεγάλη ένταση επικράτησε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος.

Λάδι στη φωτιά έριξε χθες η δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προς τους βουλευτές, «να ρίξουν την Κυβέρνηση αν διαφωνούν με την πολιτική της».

Και επειδή φαίνεται -εκ πρώτης όψεως καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας αλλάζουν ρότα- πως πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με τα νέα μέτρα που φέρουν τη σφραγίδα της τρόικας και αφορούν το πολυνομοσχέδιο και φυσικά το ενιαίο μισθολόγιο, απάντησαν σήμερα σε έντονο ύφος στον κ. Βενιζέλο.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ήταν ο πρώτος που «σήκωσε το γάντι», λέγοντας πως δεν είναι στην Επιτροπή για να «ρίξει την Κυβέρνηση» αλλά και δεν θα του απαγορεύσει κανείς να κάνει κριτική, ενώ μέμφθηκε κάποιους που όπως είπε είναι «κλεισμένοι με ωτοασπίδες στα σπίτια τους» και δεν αφουγκράζονται την κοινωνία.

«Κάθε μέρα και ένα μέτρο» πρόσθεσε ο βουλευτής και αναρωτήθηκε: «δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε αστάθεια και οι πολίτες σε απόγνωση;».

Γρηγοράκος: Υπάρχει Κυβέρνηση τελικά;

Στην συνέχεια των όσων είπε ο κ. Γρηγοράκος διερωτήθηκε αν όντως υπάρχει Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου...

«Είδα ότι όλοι οι εταίροι ήταν εναντίον του νομοσχεδίου. Όλοι κάνουν λάθος και εμείς τα λέμε καλά; Ακούω για έκτακτη ανάγκη... Κάποιοι είπαν για πόλεμο. Να ενημερωθεί τότε ο λαός και να τεθεί προ των ευθυνών του. Οι βουλευτές θα ενημερώσουν τον λαό; Δεν υπάρχει Κυβέρνηση να το κάνει;» αναρωτήθηκε.

«Κανένας Έλληνας δε γελάει πια. Όλη η κοινωνία είναι σε κατάθλιψη» πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος και επέκρινε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με ευθύνη, όπως είπε της Κυβέρνησης.

«Δε λειτουργεί τίποτα και δεν ευθύνονται γι΄ αυτό οι βουλευτές. Κάποιοι άλλοι ευθύνονται! Όλα είναι στο μηδέν και όλα σαπίζουν... Αν λειτουργεί σήμερα μια υπηρεσία πείτε μου ποια είναι αυτή και εγώ θα παραιτηθώ» τόνισε με νόημα.

«Μα πως θα εφαρμόσουμε τα μέτρα όταν κανείς δε δουλεύει σε αυτό το κράτος;» συνέχισε απτόητος. «Έχουμε επιβαρύνει τη ζωή των πολιτών σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείτε να φανταστείτε» προειδοποίησε ο κ. Γρηγοράκος.

Δημήτρης Λιτζέρης: Κάντε πολιτική με τη λογική και όχι με τους αριθμούς

Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες των κοινωνικών φορών περί λόμπι συμφερόντων που συνομιλούν με την Τρόικα, ο Δημήτρης Λιτζέρης δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί να είναι βουλευτής μιας κουτσουρεμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με έξωθεν νομιμοποίηση, όπου η νομιμοποίηση προέρχεται από κάποιους άλλους έξωθεν, άνωθεν και ύπερθεν.

Παράλληλα τόνισε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπουργός της κυβέρνησης και μια κυβέρνηση, δεν έχει ως προμετωπίδα αυτές τις αρχές και την κάλεσε να προβεί στην εξυγίανση του κράτους «με τη λογική των ανθρώπων και όχι με τη λογική των αριθμών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron