Πολιτική
Η Άννα Διαμαντοπούλου ζητά εθνική συνεννόηση

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζητά εθνική συνεννόηση

  • 08 Οκτωβρίου 2011, 19:01

Η υπουργός Παιδείας εντοπίζει τις προϋποθέσεις για μια αλλαγή της απόφασης Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ενώ υποστηρίζει ανοιχτά τη μεταφορά «εξουσίας» σε κοινοτικούς θεσμούς, αρκεί να αφορά σε όλες τις χώρες.

Χαρακτηρίζει «καταστροφή» τις εκλογές σε αυτή τη χρονική στιγμή και αντιτάσσει σ’ αυτές «πολιτικές έκτακτης ανάγκης», με προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σε μια εβδομάδα.

Όσο για τη βέβαιη επαναφορά των ιδιωτών ή μη κρατικών πανεπιστημίων, εν όψει νέου Συντάγματος, αναφέρεται στο στοίχημα του δημοσίου πανεπιστημίου που πρέπει να κερδηθεί.

Σχετικά με το «ατύχημα» της εξόδου από το ευρώ, η υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Θεωρώ ότι όλοι προσπαθήσαμε πολύ και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη συμβεί το «ατύχημα», γιατί θα είναι μοιραίο για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», η Άννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε: «Ζούμε το σκάσιμο της φούσκας της ευημερίας με δανεικά, που δημιουργήσαμε ως χώρα. Είναι ουσιαστικό πρόβλημα ότι το τεράστιο εύρος μεταρρυθμίσεων και αλλαγών δεν έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού σχεδίου άμεσης ανάγκης, στο οποίο πιστεύουμε όλοι, και παρουσιάζεται καθημερινά ως κατάλογος εντολών της τρόικας».

Όσον αφορά τα βιβλία, η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Αυτά εκτυπώνονται και προωθούνται στα σχολεία με ρυθμούς έως 500.000 αντίτυπα ημερησίως, σε μια εργώδη προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες το ταχύτερο δυνατόν».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron