Παραπολιτικά
Ηλίου... φαεινότερον!

Ηλίου... φαεινότερον!

  • 08 Οκτωβρίου 2011, 06:56

Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στην χώρα μας δεν είναι κάτι καινούργιο -ως ιδέα βεβαίως. Γιατί ως πρακτική... μάλλον ως όνειρο θερινής μεσημβρίας φαντάζει!

Και να σκεφτεί κανείς ότι χρειάστηκε να οργανωθεί ολόκληρο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ, παρουσία του Γερμανού αντικαγκελάριου και υφυπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, για να διαπιστωθεί αυτό που ξέρουμε από τα γεννοφάσκια μας: ότι δηλαδή η πατρίδα μας είναι ευλογημένη να διαθέτει 50% περισσότερη ηλιοφάνεια απ' ό,τι η Γερμανία κι ότι, ως εκ τούτου, μια επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ενέργειας, πέρα από τα όποια οικολογικά πλεονεκτήματα, θα μπορούσε να αποδώσει τάχιστα και σε βαθμό εκπληκτικό.

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά να, εκείνος ο αχώνευτος ο Βόλφγκανγκ τα έλεγε μεσούσης της χρονιάς στην συνέντευξή του στην Die Welt, ότι η χώρα μας θα μπορούσε να εξάγει ηλιακή ενέργεια στην Γερμανία και να μαζέψει φραγκάκια -αλλά πού εμείς, έχουμε καβαλήσει το πράσινο άλογο της ανάπτυξης και καλπάζουμε στην χώρα της Αλίκης και των θαυμάτων (των άλλων)!

Κι ενώ εμείς, σύμφωνα με την πατροπαράδοτη πρακτική μας, ακόμη το ψιλοκουβεντιάζουμε, στο φόγκι Λόντον ήδη ξεκίνησαν την κατασκευή της μεγαλύτερης στον κόσμο (μέχρι στιγμής) ηλιακής γέφυρας η οποία θα "φιλοξενεί" 4.000 ηλιακούς συλλέκτες! Πού; Στο Λονδίνο, που για να δουν ήλιο τα τάματα πάνε κι έρχονται!

Είναι μετά να μην βρίζεις εκείνον τον άμυαλο τον Λεωνίδα με τους τριακόσιους πολεμιστές του, που με τέτοιον ήλιο λαμπρό ήθελε να πολεμήσει... υπό σκιάν;

Πετεφρής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron