Πολιτική
Βενιζέλος: Πληρώστε για να σας... πληρώσουμε!

Βενιζέλος: Πληρώστε για να σας... πληρώσουμε!

  • 04 Οκτωβρίου 2011, 15:00

«Τα μέτρα είναι σκληρά. Πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν με συνέπεια. Δε χρειάζονται άλλα μέτρα αν ψηφίσουμε και εφαρμόσουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, μαζί με αυτά που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας για άλλη μια φορά να στηρίξουν τα μέτρα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Το πρόβλημα δεν είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης. Το πρόβλημα είναι να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε μια βιώσιμη λύση. Αυτό ενδιαφέρει την Ευρωζώνη, τον σκληρό πυρήνα του ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην αρχή της συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενο στα αποτελέσματα του Eurogroup και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι έχουμε μια βαθύτερη ύφεση κατά 2 μονάδες, καθιστά αποδεκτό να έχουμε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που παρουσιάζει απόκλιση. Έχουμε τρεις κρίσιμους μήνες μπροστά μας για την οικονομία».

Κατηγορηματικά αρνητικός περί χρεοκοπίας

«Δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για λέξη που χρησιμοποιούν τα σπεκουλαδόρικα μέσα της αγοράς. «Κάποιοι παίζουν δημαγωγικά παιχνίδια σε βάρος του τόπου», είπε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να θυσιάσουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο για να σωθεί ο τόπος».

Δέχομαι χυδαία επίθεση από τον Σαμαρά

«Δέχομαι χυδαία επίθεση από τον Σαμαρά και τα φερέφωνά του», είπε προς το τέλος της συνέντευξής του ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το θέμα εγγυήσεων. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών προσέθεσε ότι στη χτεσινή συνάντηση με την τρόικα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε τα όρια της διαπραγμάτευσης την οποία προτείνει ο ίδιος.

Λύθηκε το πρόβλημα των εγγυήσεων

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι λύθηκε το θέμα των εγγυήσεων που απαιτεί η Φινλανδία. Όπως εξήγησε, το Ελληνικό Δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα ύψους 880 εκατ. ευρώ, τα οποία θα παραχωρηθούν ως εγγυήσεις (collaterals) στην Φινλανδία για την καταβολή της συμμετοχής της στο δεύτερο ελληνικό πακέτο

Πληρώστε για να σας... πληρώσουμε!

«Για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απέδωσε στο χιούμορ του αντιπροέδρου τις δηλώσεις Πάγκαλου ότι δεν έχει να πληρώσει.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε «ο ίδιος ο Πάγκαλος έχει ζητήσει να μην κρίνεται από όσους δεν κατανοούν το χιούμορ του»

Πρόσθεσε δε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους πολίτες», ενώ τόνισε ότι «η φοροδιαφυγή είναι μεγάλη αδικία, καθώς επωμίζονται τα βάρη πολίτες που δεν έχουν την ευθύνη».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron