Αθλητικά
Πάει για Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Πάει για Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

  • 25 Σεπτεμβρίου 2011, 10:56

Το καθήκον του στη Σούπερ Λίγκα το έκανε ο Ολυμπιακός επικρατώντας 3-2 του Εργοτέλη στην Κρήτη και πλέον στρέφει την προσοχή του στον αγώνα της Τετάρτης με την Άρσεναλ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν επιθετικές αρετές, αλλά και αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να διορθώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε αν θέλει να ελπίζει για κάτι καλό στο Λονδίνο.

Παραδοσιακά το Παγκρήτιο είναι μια έδρα που ταλαιπωρεί τον Ολυμπιακό, αφού η νίκη του Σαββάτου ήταν μόλις η τρίτη σε επτά παιχνίδια εκεί, οκτώ αν συνυπολογιστεί και ένα φιλικό πριν δύο χρόνια. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν από την αρχή δυνατά και θα μπορούσαν να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη από νωρίς, αφού προηγήθηκαν μόλις στο 4’, αλλά το νωθρό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και το γεγονός ότι είχαν το μυαλό τους στην Άρσεναλ παραλίγο να τους… κοστίσει.

Ο Ισπανός τεχνικός είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να αποδίδει εξαιρετικά στον επιθετικό τομέα και τον Κέβιν Μιραλάς να σκοράρει, αλλά η άμυνα τα «θαλάσσωσε». Τα δύο γκολ από τον Ρομάνο δεν γίνεται να μην ανησυχήσουν, αφού στον αγώνα της Τετάρτης, η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος έχει να αντιμετωπίσει πιο ποιοτικούς επιθετικούς και έναν φορμαρισμένο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και αν δεν… συμμορφωθεί θα έχει προβλήματα.

Η έλλειψη φυσικής κατάστασης έκανε και πάλι την εμφάνισή της στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να φτάνουν δεύτεροι στην μπάλα, κάτι που χρίζει προσοχής. Από την άλλη πλευρά, η φουριόζα εκκίνηση της αναμέτρησης είναι κάτι που ζητάει συνεχώς ο Βαλβέρδε και στο Παγκρήτιο βρήκε την απόλυτη εφαρμογή της με το γκολ του Μιραλάς. Η επιθετική ανάπτυξη φυσικά και χαροποίησε, ειδικά από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές σε ένα γήπεδο χάλια. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για τραυματισμούς.

Έστω κι έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, μείωσε στον έναν βαθμό από την κορυφή, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο και πλέον πάει με άλλον «αέρα» για ό,τι καλύτερο στο Λονδίνο, αλλά και την επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπου υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Πρόβλημα στη δημιουργία εντόπισε ο Στιούαρτ Χιούστον, ο οποίος βρέθηκε στην Κρήτη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού για λογαριασμό της Άρσεναλ, κάτι που δικαιολογείται και από την απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Άγγλος σκάουτερ στάθηκε στη δύναμη των πρωταθλητών Ελλάδος στο ψηλό παιχνίδι και τις στημένες φάσεις, τονίζοντας ότι διαθέτουν πολύ καλά φυσικά προσόντα.

«Διαπίστωσα πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού και είναι ένα θέμα για μένα το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στο Champions League. Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, με καλά φυσικά προσόντα, δυνατή στο ψηλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι η δημιουργία φάσεων είναι κάτι που πρέπει να το δει για το Champions League. Μπορεί βέβαια να έρθει στο "Εμιρέιτς", να βάλει ένα γρήγορο γκολ, να κλειστεί πίσω και να είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι» τόνισε ο Χιούστον.

Με ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε από το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη ο Νταβίντ Φουστέρ, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Επίσης ο Χολέμπας είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο, όπως και ο Ιμπαγάσα στον τετρακέφαλο, ενώ ο αστράγαλος του Μοντέστο είχε πρηστεί. Όλες οι περιπτώσεις θα εκτιμηθούν από σήμερα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δει τις επόμενες ημέρες αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα απουσίας.

 

sport-fm.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron