Πολιτική
Ενδίδει στις πιέσεις της Τρόικα ο Βενιζέλος

Ενδίδει στις πιέσεις της Τρόικα ο Βενιζέλος

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 09:34

Έτοιμη να λάβει νέα μέτρα, άμεσα, εμφανίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόικα. Ο «τσάρος» της οικονομίας ξεκαθαρίζει ότι όσα μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν είναι καινούργια, όμως σε περίπτωση που η τρόικα ζητήσει κάποιο νέο μέτρο, που θα έχει άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, τότε αυτό θα ληφθεί.

Συγκεκριμένα, ο Ευ. Βενιζέλος, που πριν δέκα μέρες φέρεται να είχε αντιδράσει στο αίτημα της τρόικας για μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη του ότι: «Εάν μέσα από την αξιολόγηση της απόδοσης των μέτρων του προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου, τώρα που μπαίνουμε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, χρειαστεί να ληφθεί κάποιο μέτρο άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος, προκειμένου να είμαστε μέσα στους στόχους μας, όπως αυτοί προσαρμόζονται λόγω ύφεσης, αυτό θα είναι εντεταγμένο στη λογική της δικαιοσύνης, δηλαδή στη λογική που θα διέπει το εθνικό φορολογικό σύστημα».

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Ευ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι το δημοσιονομικό όφελος, από το νέο μισθολόγιο, θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις της τρόικας, ενώ προσθέτει πως: «Το νέο μισθολόγιο συνάπτεται με το νέο βαθμολόγιο και με μεγάλες θεσμικές αλλαγές στον χώρο της δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον χώρο των ΔΕΚΟ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron