Διεθνή
Στα 2.000.000 δολάρια το "κεφάλι" του Καντάφι

Στα 2.000.000 δολάρια το "κεφάλι" του Καντάφι

  • 25 Αυγούστου 2011, 10:09

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με εντολή του ΟΗΕ για όσο χρειαστεί, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στον αρχηγό του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και τις δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι συνεχίζονται στο νότιο τμήμα της Τρίπολης όπου, σύμφωνα με τους εξεγερμένους, ενδέχεται να κρύβεται ο Λίβυος συνταγματάρχης.

Ο Καντάφι, μέσω ηχογραφημένου μηνύματός του, κάλεσε σε αντεπίθεση του Λίβυους, ενώ έκκληση για αντίσταση κατά του ΝΑΤΟ απηύθυνε και η κόρη του. Την ίδια ώρα όμως Λίβυος επιχειρηματίας προσέφερε 1,3 εκατ. δολάρια για τη σύλληψη του Καντάφι και το ποσό έφτασε αργότερα στα 2 εκατομμύρια με προσφορές και άλλων επιχειρηματιών.

Όμηροι δημοσιογράφοι

Τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στη Λιβύη, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και από τον πρόεδρο της ένωσης δημοσιογράφων της περιοχής της Ρώμης, Μπρούνο Τούτσι.

Από τους τέσσερις δημοσιογράφους, οι δύο είναι απεσταλμένοι της εφημερίδας Corriere della Sera, ο τρίτος γράφει για την εφημερίδα La Stampa και ο τέταρτος είναι ανταποκριτής της καθολικής εφημερίδας Avvenire.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι μετέβαιναν οδικώς από τη Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη λιβυκή πρωτεύουσα, προς την Τρίπολη, όταν μια ομάδα των δυνάμεων που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και σκότωσε τον οδηγό τους, διευκρίνισε ο Τούτσι, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη μετά από τέσσερις ημέρες που εμποδίζονταν να φύγουν από ένοπλους πιστούς στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, μεταδίδουν ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκονταν σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: Σωτηρία στην Τυνησία αναζητούν οι Λίβυοι πολίτες

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron