Πολιτική
Έκκληση για διάλογο απευθύνει ο Νικητιάδης

Έκκληση για διάλογο απευθύνει ο Νικητιάδης

  • 23 Αυγούστου 2011, 11:34

Αποχωρούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού από τις εισόδους τριών κεντρικών ξενοδοχείων που είχαν αποκλείσει στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους κατά της αφαίρεσης επαγγελμάτων του κλάδου από τη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών.

Προς την πλατεία Κλαυθμώνος κατευθύνονται αυτή την ώρα τα μέλη του ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση για την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους.

Στην Πανεπιστημίου η κυκλοφορία διεξάγεται από τη μια λωρίδα του δρόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στη συνέχεια στα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα, τα οποία έχουν αποκλείσει από το πρωί, ενώ ενδέχεται να κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ψύχραιμος ο Νικητιάδης

Έκκληση για διάλογο των εμπλεκομένων στον κλάδο του τουρισμού απηύθυνε από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο υφυπουργός καυτηρίασε τη στάση του ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για «λυπηρά φαινόμενα στον τουρισμό». «Αφήστε την τουριστική εξέλιξη να προχωρήσει» δήλωσε, απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές.

Όπως διευκρίνισε, η Κυβέρνηση δεν έχει διατυπώσει ακόμη την τελική της θέση για τα ποια επαγγέλματα θα χαρακτηριστούν ως βαρέα και ανθυγιεινά και ποια θα αποχαρακτηριστούν.

Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι τα μπλόκα προέρχονται αποκλειστικά από το ΠΑΜΕ, ενώ δήλωσε ότι τα τέσσερα ξενοδοχεία (τα τρία στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη)  λειτουργούν κανονικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron