Ρεπορτάζ
Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι κτηνοτρόφοι

Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι κτηνοτρόφοι

  • 23 Αυγούστου 2011, 11:32

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πώληση της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και τη συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), ενώ παράλληλα ζητούν αύξηση των τιμών στο γάλα και το κρέας.

Την ίδια ώρα, στα Γιάννενα, η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας «Δωδώνη» να μετακινήσει εργαζομένους της θυγατρικής «ΖΩ-ΔΩ» που παρασκευάζει ζωοτροφές προς τη μητρική εταιρεία, για να καλύψει κενά σε προσωπικό της γαλακτοβιομηχανίας, προκαλεί αναστάτωση και στους κτηνοτρόφους. Το σωματείο εργαζομένων στη θυγατρική αντιδρά έντονα στο όποιο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της και τονίζει πως μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επιβάρυνση για τη μητρική.

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων θα συναντηθούν αύριο στην Αθήνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα, ενώ καταγγέλλουν μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους από τις βιομηχανίες και ισχυρίζονται πως πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμη τα οφειλόμενα για ποσότητες γάλακτος που παρέδωσαν τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρη Καμπούρη, κρίσιμη θεωρείται η 31η Αυγούστου, οπότε και πραγματοποιείται η συνάντηση με τους βιομηχάνους για τον καθορισμό της τιμής του γάλακτος, αλλά και η 5η Σεπτεμβρίου, που συνεδριάζει στα Γιάννενα η ΠΕΚ.

«Σε περίπτωση που κατά τη συνάντηση με τους γαλακτοβιομηχάνους διαφανεί πρόθεση μείωσης των τιμών, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων», προειδοποιεί ο κ. Καμπούρης και προσθέτει ότι σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται με τη μεγάλη αύξηση κόστους των ζωοτροφών, η συρρίκνωση των τιμών θα τους επιφέρει νέο πλήγμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron