Κοινωνία
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Τουρισμό - Μπλόκο σε ξονοδοχεία του Συντάγματος

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Τουρισμό - Μπλόκο σε ξονοδοχεία του Συντάγματος

  • 23 Αυγούστου 2011, 09:10

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Αυτή την ώρα συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου, καθώς μερικές δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου του τουρισμού και μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει τις εισόδους των τριών κεντρικών ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος. Στις έντεκα το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτιμού Τουρισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, Παναγιώτης Προύτζος.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Βαρέα και Ανθυγιερνά Επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας, θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.

H Oμοσπονδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε δεύτερη 24ωρη απεργία, με "ανοικτή" ημερομηνία και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης.

Η διαβούλευση για τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, έως το τέλος Αυγούστου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron