
Οι αξιολογήσεις για την εφεδρεία στις ΔΕΚΟ
Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης μπαίνει η διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, προκειμένου να επιλεγούν όσοι παραμείνουν στους φορείς και όσοι θα αποτελέσουν το πλεονάζον προσωπικό -και ως εκ τούτου θα ενταχθούν στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας.
Περίπου 7.000 υπάλληλοι εντάσσονται στο πρώτο πακέτο εξυγίανσης των δέκα μεγάλων φορέων που έχουν ανακοινωθεί ήδη - εκτός από την ΕΡΤ στην οποία θα ισχύσει ειδικό καθεστώς για κατηγορίες εργαζομένων, περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το ΙΓΜΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, ο ΟΣΚ κ.λπ.
Κλειδί για την παραμονή των εργαζομένων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα εξυγιανθούν ή θα συγχωνευθούν αναμένεται να αποτελέσει ο τρόπος πρόσληψης, δηλαδή το εάν διορίστηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ ή μέσω άλλων διαδικασιών.
Μεταξύ των σκέψεων στο κυβερνητικό επιτελείο είναι να προηγούνται όσοι έχουν καταλάβει θέσεις μέσω ΑΣΕΠ, ενώ θα έπονται όσοι προσλήφθηκαν με προκηρύξεις που δεν υπάγονταν στον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς και εκείνοι που πήραν το εισιτήριο μονιμοποίησης έχοντας διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.
Σπουδές
Ωστόσο, θα ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια όπως οι τίτλοι σπουδών, ο χρόνος προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση κ.ά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κύκλοι της κυβέρνησης, ενδέχεται σε κάποιους φορείς που θα συγχωνευθούν να απασχολούνται, για παράδειγμα, δέκα λογιστές. Με το οργανόγραμμα του νέου φορέα θα προβλέπονται τρεις θέσεις και συνεπώς θα γίνει επιλογή μεταξύ των δέκα εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι αυτοί θα μοριοδοτούνται με βάση τα κριτήρια που θα οριστούν και όσοι διαθέτουν τα περισσότερα μόρια θα καταλάβουν τις θέσεις στον νέο φορέα, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της εφεδρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάθε φορέα δεν αποκλείεται να οριστούν και ανεξάρτητοι τεχνικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα αναλάβουν να καταρτίσουν τα νέα οργανογράμματα και ακολούθως να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού.
Η διαδικασία
Αρχικώς η διαδικασία αξιολόγησης και ορισμού των πλεοναζόντων υπαλλήλων είχε ανατεθεί στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού κάθε φορέα, οι οποίες θα έπρεπε σε διάστημα εννέα μηνών από την απόφαση συγχώνευσης ή εξυγίανσής του να αποφανθούν σχετικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θεωρήθηκε πως πρέπει να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνεται η αξιολόγηση καθώς και να καθοριστούν ενιαία κριτήρια μοριοδότησης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν αντικειμενικές διαδικασίες σε όλους τους φορείς.
Νέα αξιολόγηση περιμένει όσους χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό. Καθοριστικό ρόλο θα έχει και σε αυτή την περίπτωση το ΑΣΕΠ, το οποίο οι φορείς οφείλουν να ενημερώσουν για τους υπαλλήλους που πλεονάζουν.
Οι πλεονάζοντες υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα τους, ώστε μετά τη σχετική επεξεργασία να ενταχθούν στον Πίνακα Κατάταξης Πλεονάζοντος Προσωπικού, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τη διαμόρφωση χωριστών κατατάξεων ανά κλάδο και ειδικότητα.
Τελευταίες Ειδήσεις
10 Σεπτεμβρίου 2011, 12:05
Άλλο γάντι κι άλλο... Γκάντι!
10 Σεπτεμβρίου 2011, 11:39
Στην σκιά της αγανάκτησης η φετινή ΔΕΘ
10 Σεπτεμβρίου 2011, 11:27
Νέο "τσεκούρωμα" στις συντάξεις του Δημοσίου
10 Σεπτεμβρίου 2011, 10:56
Οι Σκοπιανοί ρίχνουν "δίχτυα" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
10 Σεπτεμβρίου 2011, 10:41
Χαριστική βολή σε εκλογολογία - συγκυβέρνηση βάζει ο πρωθυπουργός
10 Σεπτεμβρίου 2011, 10:33
Όψιμη η αντίδραση Βενιζέλου στα γερμανικά σενάρια περί χρεοκοπίας
10 Σεπτεμβρίου 2011, 10:10
6ο Roadshow ΧΑ στο Λονδίνο: Κραυγαλέο το "παρών" ξένων επενδυτών
10 Σεπτεμβρίου 2011, 09:48
Εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ παραμένουν τα Σκόπια
10 Σεπτεμβρίου 2011, 09:42
Τρομοκρατική ενέργεια στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου;
10 Σεπτεμβρίου 2011, 09:36
"Το Βερολίνο προειδοποιεί την Αθήνα"