Αθλητικά
Στα ημιτελικά του Παγκoσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία

Στα ημιτελικά του Παγκoσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία

  • 15 Αυγούστου 2011, 10:28

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκoσμίου Κυπέλλου Κ-20 πήρε -στα πέναλτι- η Βραζιλία κόντρα στην Ισπανία, σε έναν αγώνα που, παρά το γεγονός ότι ήταν για τη φάση των «8», θεωρήθηκε ως πρόωρος τελικός, αφού αγωνίζονταν οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Δύο φορές προηγήθηκε η Βραζιλία κόντρα στην Ισπανία στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγέγας», όμως δεν κατάφερε ούτε την κανονική διάρκεια που έκανε το 1-0, ούτε στην παράταση που διαμόρφωσε το 2-1, να κρατήσει το προβάδισμά της, με αποτέλεσμα το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Γκάμπριελ σταμάτησε τον Ζόρντι Άματ και ο Αλβάρο Βάσκεθ αστόχησε, με αποτέλεσμα η «σελεσάο» να πάρει τελικά την πρόκριση.

Οι Ίβηρες έχουν να υπερηφανεύονται ότι είχαν την κατοχή στην αναμέτρηση, έκανε περισσότερα σουτ προς την αντίπαλη εστία (26 έναντι 17), ενώ εκτέλεσαν και περισσότερα κόρνερ (12-5). Σε ένα ματς που η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω σε όλη τη διάρκειά του, η ομάδα Νέι Φράνκο επέδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία στη «ρωσική ρουλέτα» και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει το Μεξικό για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Γαλλία επικράτησε 3-2 της Νιγηρίας, στην παράταση, συμπληρώνοντας το καρέ των ομάδων της ημιτελικής φάσης.

Την πρώτη της εμφάνιση σε ημιτελική φάση Παγκόσμιου Κυπέλλου Κ-20 κατάφερε να εξασφαλίσει η ομάδα της Γαλλίας, αποκλείοντας με σκορ 3-2 στην παράταση τη Νιγηρία, η οποία μετρούσε μόνο νίκες μέχρι σήμερα και είχε την καλύτερη επίθεση. Με την κανονική διάρκεια να έχει τελειώσει 1-1, οι Λακαζέτ ( με εξαιρετική λόμπα) και Φοφανά έκαναν στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου το 3-1, με τους Αφρικανούς να καταφέρνουν μόνο να μειώσουν στο τελικό σκορ με τον Ετζίκε, ο οποίος ήταν ο παίκτης που είχε ισοφαρίσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του 90λέπτου με κεφαλιά.

Οι «τρικολόρ» έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν την δύο φορές κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία.

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γαλλία - Νιγηρία 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.)

(Λακαζέτ 50’, 104’, Φοφανά 102’-Ετζίκε 90+3’, 111’)

Βραζιλία-Ισπανία 4-2 στα πέναλτι (1-1 κ.α., 2-2 παράταση)

(Γουίλιαν 35’, Ντουντού 100’-Ροδρίγο 57’, Βάσκεθ 102’)

Τα πέναλτι:

Άματ 0-0

Κασιμίρο 1-0

Ρομπέρτο 1-1

Ντανίλο 2-1

Μπάρτα 2-2

Ενρίκε 3-2

Βάσκεθ 3-2

Ντουντού 4-2

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron