Αθλητικά
"Αγκάθι" το υψηλό κασέ του Εντό

"Αγκάθι" το υψηλό κασέ του Εντό

  • 13 Αυγούστου 2011, 11:03

Τη διάθεσή του να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ εξέφρασε ο Γκιράν Εντό.

Ωστόσο, oι ετήσιες απολαβές του μέσου της Σεντ Ετιέν αποτελούν μέχρι στιγμής το υψηλότερο εμπόδιο, με αποτέλεσμα ο Μανόλο Χιμένεθ να εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

«Είμαι ενήμερος για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Η προοπτική να έρθω στην Ελλάδα δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Αισθάνομαι ότι χρειάζομαι μια αλλαγή στην καριέρα μου. Ξέρω την ομάδα και τα δεδομένα της. Γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα και θα εξετάσω σοβαρά μια ικανοποιητική πρόταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εντό στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Σενεγαλέζος μέσος αμείβεται με 450.000 ευρώ το χρόνο, ποσό πολύ μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ. Οι απαιτήσεις του παίκτη είναι διαπραγματεύσιμες, αλλά θεωρείται να απίθανο να πέσουν κάτω από τις 375.000 ευρώ και με τον «Δικέφαλο» να προσφέρει 200.000 ευρώ, το εμπόδιο μοιάζει μέχρι στιγμής ανυπέρβλητο.

Επίσης ο 27χρονος χαφ έχει ζητήσει ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του μπροστά (περίπου τα 2/3), αλλά και τα χρήματά του να διασφαλιστούν με τραπεζικές εγγυήσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» του έκαναν την πρότασή τους (200.000 ευρώ) και έκτοτε δεν έχουν νέα επαφή, περιμένοντας μια απάντηση ή να βρεθούν χρήματα για να γίνει νέα βελτιωμένη προσφορά. Ο Γκρέταρσον πιστεύει πολύ στον Εντό, ενώ ο Χιμένεθ που δεν τον γνωρίζει είναι επιφυλακτικός, ωστόσο ο Σενεγαλέζος τον καλύπτει αγωνιστικά.

Εκτός από τον Εντό, στη λίστα του Χιμένεθ υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Εσχάτως προέκυψε το θέμα του Γιούριτσα Βράνιες, ενώ «ανοιχτό» παραμένει το θέμα του Αλέξανδρου Τζιόλη. Ο Απιμάχ Μπαρούσο είναι μια φθηνότερη και αρκετά καλή λύση και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να καταλήξει τελικά σε αυτόν ο Ισπανός τεχνικός, παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτει απολύτως τα αγωνιστικά πλάνα του.

Ψάχνει στην Ισπανία

Το «φίδι από την τρύπα» καλείται να βγάλει για άλλη μία φορά ο Μανόλο Χιμένεθ. Οι διοικούντες την ΑΕΚ ξεκαθάρισαν στον Ισπανό τεχνικό ότι τα χρήματα για τις μεταγραφές είναι πολύ λίγα και θα πρέπει ο ίδιος να βρει λύσεις, κάτι που είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο.

Η «Ένωση» έχει πάρει ούτε λίγο ούτε πολύ 12 παίκτες, αλλά και πάλι υπάρχουν κενά και χρειάζεται προσθήκες και ο προπονητής της θα πρέπει και πάλι να αρχίσει «σαφάρι» στην ισπανική αγορά, που τη γνωρίζει και τον γνωρίζουν, αναζητώντας δανεικούς και βάζοντας ως μέσο τις προσωπικές γνωριμίες του.

Ο βασικός στόχος του Χιμένεθ είναι η Segunda Dividion, όπου ψάχνει είτε χαφ (αντι-Μίτσελ, αντι-Ντιόπ) για να μπορεί να παίξει το 4-4-2 με ρόμβο, είτε ακραίους για το 4-2-3-1. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται και ο Ζαουάντ Ζαϊρί για τη θέση του εξτρέμ, αλλά το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Χιμένεθ και θα ψάξει πρώτα στη χώρα του και μετά θα στραφεί σε λύσεις από την Ελλάδα.

Η περίπτωση Λοθάνο

Την αναζήτησή του για φθηνούς παίκτες, είτε ελεύθερους, είτε δανεικούς, ξεκίνησε από τον Αρμάντο Λοθάνο, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα Β’, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος, έχει τη δυνατότητα να καλύψει το κενό του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και δεν θα κοστίσει πολύ στην ΑΕΚ. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του 27χρονου χαφ και περιμένει την απάντηση του ποδοσφαιριστή.

 

sport-fm.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron