Πολιτική
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους

  • 09 Αυγούστου 2011, 20:32

Έκκληση για άμεση κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας EFSF έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν, ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, Βιτόριο Γκρίλι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τον EFSF «κλειδί» για τη συμμετοχή τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, μέσω των εγγυήσεων που παρέχει ενώ επεσήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία η εφαρμογή του σχήματος που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντλεί κεφάλαια το EFSF μέσα από την έκδοση δικών του ομολόγων που κατέχουν την υψηλότερη δυνατή θέση στις αξιολογήσεις και η ευρύτερη λειτουργία που μπορεί να αναπτύξει έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ο νέος μηχανισμός (ESM) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και χειροπιαστό και ανοίγει πολλές προοπτικές, εφόσον συνοδεύεται από την αναγκαία πολιτική διορατικότητα και αποφασιστικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron