Πολιτική
Mε το μυαλό στις Αγορές...

Mε το μυαλό στις Αγορές...

  • 08 Αυγούστου 2011, 08:26

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να βρίσκεται στη Σέριφο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Σκόπελο, αλλά και οι δύο έχουν τον νου τους στην Αθήνα. Έχουν ζητήσει να ενημερωθούν, σήμερα νωρίς το πρωί, για το πώς θα ανοίξει η Σοφοκλέους αλλά και για το τι θα συμβεί στις υπόλοιπες χρηματαγορές.

Οι συνεργάτες τους τούς ενημερώνουν διαρκώς και για τις κινήσεις σε επίπεδο G20 και ΕΕ. Από τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλοι παίκτες θα αντιδράσουν στην επίθεση των κερδοσκόπων θα κριθεί και το μέλλον της μικρής Ελλάδας. Για την ακρίβεια, θα κριθεί η σκληρότητα των μέτρων που θα κληθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει: οι απολύσεις υπαλλήλων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν θέσει ένα όριο. Την γραμμή υποχώρησης της Ελλάδας στην τελευταία σύνοδο κορυφής. Συμφωνούν ότι, πέραν του ό,τι δώσαμε εκεί, η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει άλλε ςπαραχωρήσεις. Γι' αυτό και δηλώνουν έτοιμοι για εκλογές. Ο πρωθυπουργός δεν τις θέλει, αλλά ως ρεαλιστής πολιτικός θα επιλέξει το μικρότερο κακό από την πολιτική καταστροφή.

Άλλωστε, αυτή την φορά το άλλοθι έχει ενισχυθεί. Η Ιταλία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Κι ακόμη, ότι οι κερδοσκόποι και οι ηγέτες των μεγάλων χωρών είναι η αιτία του κακού -και όχι η δική του αποτυχία ως πρωθυπουργού.

Αντίθετα, εκλογές επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος εύχεται να μη χρειαστεί να εφαρμόσει ό,τι συμφώνησε. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πιστεύει ότι στην πολιτική αναμπουμπούλα μπορεί να εμφανιστεί ως παράγοντας σταθερότητας για μια νέα αρχή. Γι' αυτό, όμως, θέλει το "οκ" του προέδρου...

 

newpost.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron