Editorial
Συγγνώμη, λάθος!

Συγγνώμη, λάθος!

  • 12 Ιουλίου 2011, 08:33

Υπό την ισχνή λάμψη εκατομμυρίων κεριών, συνεδρίαζε ολονύχτια το γκρουπ των φωστήρων της ευρωζώνης για να καταλήξει στο προφανές: λάθος η συνταγή, λάθος η δοσομέτρηση, λάθος και το χρονοδιάγραμμα ανάνηψης του ασθενούς. Όχι του Άγγλου ασθενούς, αλλά του Έλληνα, που πίστεψε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι του μπορούν να κάνουν μικρά, σωτήρια θαυματάκια και που τώρα –φευ!- τον παρατηρεί να κάνει ελαφρά πηδηματάκια από βδομάδα σε βδομάδα και μήνα σε μήνα.

Ες Αύγουστον, λοιπόν, τα σπουδαία και συνάμα μοιραία. Προς το παρόν, το μενού έχει επιμήκυνση δανείων, μείωση των επιτοκίων και εύρεση τρόπων αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους κατά τρόπον εξαπάτησης των Οίκων της ανοχής μας, ώστε να μην μας καταλογίσουν «πιστωτικό γεγονός». Τα ’μπρος πίσω δηλαδή…

Εν ολίγοις, στην τρίτη μετά Χριστόν χιλιετία, η «γηραλέα» σήμερα ήπειρος που κάποτε θάμπωσε τον ερωτύλο Δία με τα κάλλη και την τσαχπινιά της, η πάλαι ποτέ σεξοβόμβα της ελληνικής μυθολογίας που αντί να πιάσει τον ταύρο απ’ τα κέρατα τον καβάλησε εν είδει Μπονάνζα, προσπαθεί σήμερα με τερτίπια και αλχημείες να περισώσει την οικονομική της ενότητα και το νόμισμά της.

Εμείς, άβουλοι και αταλάντευτοι, υποχρεούμαστε να παρακολουθούμε τούτο το απίστευτα τραγελαφικό σινεάκ, με μοναδική παρηγοριά το ξαλάφρωμα στις βρόμικες τουαλέτες στην διάρκεια του πεντάλεπτου διαλείμματος. Και καθώς χαμηλώνουν τα φώτα στην αίθουσα προβολής σπεύδουμε να πάρουμε πάλι θέση, για ν’ ανακαλύψουμε ότι την έπιασε άλλος. Μάταια τότε βοάμε: Είμαστε οι πρωταγωνιστές και ταυτόχρονα θεατές σε τούτη την παλιοταινία, φιλαράκο, κάνε στην άκρη να γλεντήσουμε τουλάχιστον την ευθανασία μας!

Κι αυτός ο θρασύς κάνει πως δεν ακούει, ψελλίζει κάτι ακατανόητο που η ματαιοδοξία μας αυθαίρετα μεταφράζει ως «συγγνώμη, λάθος!»

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron