Κοινωνία
Κόντρα Καμίνη - Αγανακτισμένων... για το Σύνταγμα

Κόντρα Καμίνη - Αγανακτισμένων... για το Σύνταγμα

  • 08 Ιουλίου 2011, 13:23

Ακλόνητοι στις θέσεις τους ήταν και χθες, Πέμπτη, για 44η ημέρα, οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της λιτότητας, του Μεσοπρόθεσμου και της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Στη συνέλευση της πλατείας διοργανώθηκε η «2η ημέρα Λαϊκής Διαβούλευσης» με θέμα την άμεση δημοκρατία. Ως ομιλητές συμμετείχαν συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καθηγητές κ.ά.

Οι «Αγανακτισμένοι», έπειτα από ενάμιση μήνα συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών, αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο τη στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα.

Στο μεταξύ, πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της, αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Σε δηλώσεις του, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανάφερε ότι σήμερα το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των «Αγανακτισμένων» θα συμμετάσχουν στη συνάντηση με τους επικεφαλής του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, που θα έχει το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων, παρόντος και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Ένα από τα θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και αυτό της σταδιακής απομάκρυνσης των σκηνών από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ποικίλα σχόλια προκάλεσαν άλλωστε και οι αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου και η έκκλησή του στο Δήμο Αθηναίων να «αναλάβει πρωτοβουλίες»: «Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα, και σήμερα πεθαίνει μια πόλη».

«Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι σήμερα εικόνα σε όλον τον κόσμο, δεν είναι η Ελλάδα χώρα τρίτου κόσμου, ούτε της Λατινικής Αμερικής» ανέφερε ο υπουργός, λέγοντας: «Έχουμε ανηφόρες, ο κάθε άνθρωπος σηκώνει το βάρος του, η κάθε οικογένεια. Αλίμονο, δεν έχουμε δικαίωμα να δίνουμε αυτήν την εικόνα στον έξω κόσμο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron