Κοινωνία
Η κρίση χτύπησε και το "φακελάκι"!

Η κρίση χτύπησε και το "φακελάκι"!

  • 07 Ιουλίου 2011, 16:10

«Κάποιες αποδίδουν και κάποιες όχι», σημείωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, αναφερόμενος στις διαπιστώσεις που έκανε με την έκθεσή του, για την απόδοση των Εφοριών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99.5.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι πρέπει να επανέλθει το κώλυμα εντοπιότητας. Δεν μπορεί ο εφοριακός και ο δικαστής να υπηρετεί στον τόπο καταγωγής του. Δεν σημαίνει αυτό ότι οι Εφορίες δεν δουλεύουν λόγω εντοπιότητας, αλλά είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Κάποιες ΔΟΥ δεν βγάζουν ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού τους. Δεν γνωρίζω πού οφείλεται αυτό, είναι θέμα ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα και στον τομέα των εισπράξεων», είπε ο κ. Ρακιντζής.

Σημείωσε, επίσης, ότι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για συγχωνεύσεις Εφοριών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ απέδωσε την αποδοτικότητα των Εφοριών και στην επιλογή των προϊσταμένων.

«Όλα ξεκινούν από τον προϊστάμενο. Αν ο προϊστάμενος κάθε υπηρεσίας λειτουργεί σωστά, μπορεί να λειτουργήσει σωστά και η υπηρεσία. Και εκεί είναι το θέμα: με ποια κριτήρια θα τον επιλέξεις; Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις ως προϊστάμενο έναν που είναι στην ίδια υπηρεσία. Δεν μπορεί να ελέγξει και να επιβληθεί στους υπαλλήλους του».

Αναφερόμενος στον χρηματισμό των εφοριακών είπε πως λόγω κρίσης «το φακελάκι έχει φθηνύνει, και... καταδέχονται μικρότερα φακελάκια- έχουμε κατά καιρούς πιάσει κάποιους από 300 έως 5.000 ευρώ. Αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι ταρίφα και πιάνονται πάρα πολύ λίγοι, γιατί τις περισσότερες φορές οι πολίτες ανακαλούν τις καταγγελίες τους».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron