Life Style
Κώστας Βουτσάς: Στις γυναίκες είμαι δάσκαλος!

Κώστας Βουτσάς: Στις γυναίκες είμαι δάσκαλος!

  • 07 Ιουλίου 2011, 12:20

Σε μία συνέντευξη - ποταμό στο περιοδικό ΕΓΩ! ο μεγάλος μας κωμικός Κώστας Βουτσάς μιλάει για όλους και για όλα. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την πείνα, τον αριστερό πατέρα του, τη βία που έζησε, την πορεία του στο θέατρο, τις γυναίκες που αγάπησε, τα παιδιά που λατρεύει αλλά και για τη νεολαία που θαυμάζει.

"Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής. Τον έδερναν, θυμάμαι, στο στομάχι, την κοιλιά και τα πλευρά, για να μην φαίνεται το ξύλο που έτρωγε. Αργότερα τον έβαλαν σε σανατόριο, γιατί ήταν φυματικός. Ζούσε σ' ένα στάβλο". Αυτά  θυμάται σήμερα ο Κώστας Βουτσάς και τονίζει: "πέρασε δυστυχία, πείνα και κυνηγητό".

Ο Κώστας Βουτσάς, ο αιώνιος έφηβος, χαμογελάει όταν πρέπει να απαντήσει για τη σχέση του με τις γυναίκες.

"Στη δουλειά μου είμαι μαθητής. Στις γυναίκες είμαι δάσκαλος! Στο θέατρο, μαθαίνω ακόμα από νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, φωτογράφους. Αν πω "ξέρω, πρέπει να κάτσω στο ράφι, είμαι τελειωμένος", και συνεχίζει: "Στη δουλειά μας, υπάρχουν μεγάλοι πειρασμοί. Σέβομαι τις γυναίκες. Ποτέ δεν πίεσα καμία γυναίκα να έρθει μαζί μου για να την πάρω στη δουλειά. Προτιμούσα να αυνανιστώ παρά να πω σε μία γυναίκα "έλα στο καμαρίνι μου". Έχω τσακωθεί με πρωταγωνιστή ηθοποιό για αυτό το λόγο. Λέω πάντα στις κοπέλες που έρχονται στο θέατρο: "Κοριτσάκια μου, η επιτυχία δεν περνά από τις κρεβατοκάμαρες. Όσο πιο πολλές κρεβατοκάμαρες περνάς τόσο απομακρύνεσαι από τη δουλειά σου. Οι 'δύσκολες' κάνουν καριέρα".

Όσο για την μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, ο Κώστας Βουτσάς είναι ξεκάθαρος. "Στο θέατρο, δεν υπάρχει "εγώ"΄αλλά "εμείς". Όποιος πει "εγώ" είναι "πεθαμένος"... είναι αηδία, εμετικό. Πρέπει να πάει σπίτι του".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron