Πολιτική
"Δεν θα υπάρχουν επίτροποι στα ελληνικά υπουργεία"

"Δεν θα υπάρχουν επίτροποι στα ελληνικά υπουργεία"

  • 04 Ιουλίου 2011, 15:13

"Δεν θα υπάρχουν επίτροποι στα ελληνικά υπουργεία", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλώντ Γιούγκερ και πρόσθεσε ότι "προβλέπεται μόνο η παροχή τεχνητής βοήθειας". Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής στην εφαρμογή των συμφωνιών με την Ε.Ε. "Είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε για να αλλάξουν οι όροι που τίθενται και μόνο αν η Ελλάδα αποκτήσει πλεονασματικούς προυπολογισμούς και εξωστρεφή οικονομία θα μπορέσει να ορθοποδήσει για να μην έχει την ανάγκη από εξαρτήσεις", υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Μόσιαλος ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν οτι εχει υπογραφεί συμφωνία για επιβολή νέων μέτρων, από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ,Γιώργο Προβόπουλο , παρέπεμψε στην σχετική δήλωση του κ. Βενιζέλου όπου δηλώνεται ότι δεν περιλαμβάνεται τίποτα που δεν έχει συζητηθεί εκτενώς στην Βουλή. "Δεν υπάρχει τίποτα πρόσθετο", είπε ο κ. Μόσιαλος.

Ακόμη δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Στανταρντ και Πούρς λέγοντας ότι "δεν πρέπει να συμμετέχει η κυβέρνηση σε μια τέτοια συζήτηση και να σχολιάζει εικασίες των οίκων αξιολόγησης".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron