Πολιτική
Συνάντηση Παμπούκη με εκπροσώπους των ναυτικών

Συνάντηση Παμπούκη με εκπροσώπους των ναυτικών

  • 04 Ιουλίου 2011, 09:24

Τις θέσεις τους για το συνταξιοδοτικό και τα ζητήματα που προέκυψαν μετά την ψήφιση του Mεσοπρόθεσμου θα παρουσιάσουν στον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Χάρη Παμπούκη, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι, την πρώτη μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων από τον κ. Παμπούκη.

Συνδικαλιστικές πηγές αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ όπου θα εξετασούν τα νέα δεδομένα και θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις.

Την περασμένη Πέμπτη η ΠΝΟ είχε κηρύξει παναττική απεργία αντιδρώντας στην αναδρομική μείωση στις συντάξεις των ναυτικών κατά 6% από 01/01/2011, αλλά και σε θέματα που αφορούσαν το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε προσθήκη στον νόμο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», με την οποία τελικά δεν θα έχει αναδρομική ισχύ η μείωση των συντάξεων των ναυτικών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron