Κοινωνία
Φθηνότερες οι διακοπές στην Ελλάδα απ΄ το σπίτι τους!

Φθηνότερες οι διακοπές στην Ελλάδα απ΄ το σπίτι τους!

  • 30 Ιουνίου 2011, 15:13

Με το επιχείρημα ότι για τους κατοίκους της Μόσχας μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα κοστίζει λιγότερο από μία εβδομάδα διαμονής στο σπίτι τους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί άνοιγμα στη ρωσική τουριστική αγορά. Ήδη, φέτος, οι Ρώσοι τουρίστες σε όλη την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 180% σε σχέση με πέρσι. Η αύξηση αυτή, βέβαια, αποδίδεται στην κρίση στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, που κατηύθυνε τους τουρίστες στη χώρα μας, δεν παύει όμως να δημιουργεί θετικά δεδομένα στον τομέα του τουρισμού.

«Υπάρχουν 14 εκατομμύρια μοσχοβίτες. Οι Ρώσοι κυριολεκτικά λατρεύουν την Ελλάδα, είναι φιλέλληνες και ορθόδοξοι και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό τουρισμό και το Άγιον Όρος. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες στους τομείς του αρχαιολογικού, ιατρικού, αθλητικού και ορειβατικού τουρισμού» τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να γνωστοποιήσει τις δράσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια το επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια στην Κεντρική Μακεδονία.

Με αφορμή, άλλωστε, τις πρόσφατες επισκέψεις του στη Μόσχα, τη Σόφια και το Βελιγράδι, υπογράμμισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού τουρισμού, τόσο το ρωσικό και βαλκανικό ενδιαφέρον όσο και η πρόσφατη απομάκρυνση των Ρώσων τουριστών από τη γειτονική Τουρκία για λόγους ασφάλειας, νοθευμένων ποτών κ.τ.λ.

Όλα αυτά βέβαια έχουν ως στόχευση το επόμενο καλοκαίρι καθώς η φετινή χρονιά έχει χαθεί, δεδομένου ότι, λόγω «Καλλικράτη» δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή θα δημιουργηθεί στα τέλη Αυγούστου ενώ το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί και ο φορέας Προώθησης Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας με έμφαση στην προβολή των αγροτικών, τουριστικών και πολιτιστικών προϊόντων της περιοχής.

Επιπλέον η Περιφέρεια σχεδιάζει τη συμμετοχή της σε δέκα τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων και της Ευρώπης, τη δημιουργία τουριστικών γραφείων στα αεροδρόμια «Μακεδονία» και «Ελ. Βενιζέλος» καθώς και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τη διοργάνωση επισκέψεων ξένων δημοσιογράφων, την προβολή της περιοχής σε τουριστικά έντυπα των Βαλκανίων κ.α. Εξάλλου, από τα τέλη Αυγούστου η Περιφέρεια αναμένεται να εξετάσει και το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μουδανίων - Πλαταμώνα, που δεν έχει ακόμη προχωρήσει παρά τις σχετικές εξαγγελίες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron