Οικονομία
Μέρκελ: Πραγματικά καλή είδηση!

Μέρκελ: Πραγματικά καλή είδηση!

  • 29 Ιουνίου 2011, 17:12

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε, σήμερα, την έγκριση από τους Έλληνες βουλευτές του προγράμματος λιτότητας, χαρακτηρίζοντας την έγκριση αυτήν "πραγματικά καλή είδηση", σύμφωνα με τον εκρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζέιμπερτ.

Αναφερόμενη εξάλλου στην κοινοβουλετική στάση των υπερψηφισάντων το πρόγραμμα λιτότητας, στο πλαίσιο της ομιλίας της σε μια συνάντηση για το κανονιστικό πλαίσιο στην οικονομία, στο Βερολίνο, η καγκελάριος Μέρκελ την χαρακτήρισε "γενναία, όσο και αναγκαία".

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε : "Βρίσκω ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα".

Από την πλευρά του και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (FDP) χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. "Η απόφαση είναι ένα φωτεινό σημάδι, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη", είπε ο κ. Ρέσλερ. Προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της "πρέπει να ακολουθήσει έναν συνεπή δρόμο ανάπτυξης", είπε ο κ. Ρέσλερ. Πρόσθεσε ότι με την απόφαση της Βουλής "δρομολογούνται επιπρόσθετες δομικές αλλαγές".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron