Πολιτική
"Η Ελλάδα δεν πωλείται"

"Η Ελλάδα δεν πωλείται"

  • 29 Ιουνίου 2011, 00:03

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών» Γιάννης Δημαράς, μιλώντας στη σχετική συζήτηση, ενώ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε στίχους από το γνωστό τραγούδι «Καλημέρα ήλιε, καλημέρα».

«Να περάσω στα τρέχοντα; Να καταφύγω σε αριθμούς, εκτιμήσεις ειδικών, τεχνοκρατών, για να δούμε πού πάμε και τι κάνουμε; Καιρό νιώθω το πιστόλι στο κεφάλι μου, από τον έναν εκβιασμό στον άλλο: «Καραμανλής ή τανκς», «συνεργασία ή χάος», «οι δικές μου επιλογές ή εκλογές», «μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο ή πτώχευση». Αρνούμαι τους εκβιασμούς!» ανέφερε ο Γιάννης Δημαράς.

«Τα τραγούδια έχουν γράψει ιστορία και δεν είναι τυχαίο που διάλεξα ένα τραγούδι που έχει το δικό του αποτύπωμα, «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, θα τον μεθύσουμε τον φίλο, με το νταούλι και με τον ζουρνά, ήλιε καλημέρα». Πολλοί εκτίμησαν πως για να αποφασίσουμε σωστά, θα πρέπει να καταφύγουμε στη λογική μας. Παρά ταύτα, οι περισσότερες ομιλίες κυριαρχήθηκαν από συναισθήματα για τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας που υποφέρουνε τα πάνδεινα. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είπε πως με το χέρι στην καρδιά και με την απαιτούμενη εθνική συνείδηση και πατριωτισμό, θα πρέπει να υπερψηφίσουμε. Κι εγώ, με το χέρι στην καρδιά και με την απαιτούμενη εθνική συνείδηση του λέω «όχι στο μεσοπρόθεσμο», «όχι στους εκβιασμούς», «η Ελλάδα δεν πωλείται»…» κατέληξε ο κος Δημαράς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron