Ρεπορτάζ
Ο αειθαλής κ. Πάγκαλος

Ο αειθαλής κ. Πάγκαλος

  • 27 Ιουνίου 2011, 22:24

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για ένα δυνατό παρασκήνιο πίσω από την εμμονή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προς το πρόσωπο του "ζημιάρη" αντιπροέδρου του -κάτι σαν αρνητική διαφήμιση, όπως ακούγεται στο καφενείο της Βουλής από έχοντες κάποια... αναβαθμισμένη αίσθηση του καλού χιούμορ. Άλλοι πάλι επιμένουν με ύφος αυστηρό πως, ειδικά στις τρέχουσες συγκυρίες, αστεία δεν χωρούν.

Όπως και να 'χει, γεγονός παραμένει ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως αειθαλής υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ακόμη κι όταν με τις δηλώσεις του ξεσηκώνει θύελλες αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Κι αυτή δεν είναι μια διαπίστωση άνευ σημασίας. Πολλοί θεωρούν την επίμονη άρνηση του πρωθυπουργού να τον "απομακρύνει" ως μια ενστικτώδη κίνηση άμυνας, ενόψει του "ιερού τέρατος" που ονομάζεται Ευάγγελος Βενιζέλος. Και με υπερβάλλουσα διάθεση χλευασμού, οι χιουμορίστες στα πηγαδάκια της Βουλής επιστρέφουν δριμύτεροι: "Μόνο ένας Πάγκαλος μπορεί να τεθεί ως αντίβαρο στον έτερο ευτραφή υπερυπουργό, οι άλλοι είναι κατηγορίας φτερού!", σχολίασε με χαιρεκακία ένας μη "υπουργοποιημένος" βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Λέγεται πως η δυσφορία των συναδέλφων του στο ΠΑΣΟΚ τώρα τελευταία, και με αφορμή μάλιστα τις δηλώσεις του περί τανκς, έχει επικίνδυνα διογκωθεί. Την στιγμή που η συζήτηση περί Μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού νόμου στο Κοινοβούλιο έπαιρνε φωτιά, ο Μίμης Ανδρουλάκης, παρουσία της βουλευτού Άννας Νταλάρα και της κας Αράπογλου, χτύπησε το χέρι του στο τραπεζάκι του καφενείου λέγοντας: Φτάνει πια με τον Πάγκαλο!

Αυτό μεταδίδουν οι κακές οι γλώσσες. Γιατί οι καλές, προς ώρας, σιωπούν...

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron