Αθλητικά
Σκάνδαλο στημένων αγώνων: Νέοι διάλογοι στην φόρα

Σκάνδαλο στημένων αγώνων: Νέοι διάλογοι στην φόρα

  • 27 Ιουνίου 2011, 21:21

Νέοι διάλογοι των προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των προσυνενοημένων αγώνων έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα, μεταξύ παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστών και λοιπών προσώπων. Στις συνομιλίες έχει επίσης καταγραφεί διάλογος του Γιώργου Τσακογιάννη με κάποιον Ανδρέα, ο οποίος προσφέρεται να μεσολαβήσει μέσω φίλου του δημοσιογράφου προκειμένου ο Τσακογιάννης να έχει πρόσβαση στον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται ο δημοσιογράφος. Σε άλλη τηλεφωνική επαφή του με άτομο που ονομάζεται Μάικ, ο Τσακογιάννης έχει την ακόλουθη στιχομυθία:

ΤΣΑΚΟΓΙΆΝΝΗΣ: «Θέλω εσένα, τον Στάθη, τον Άλκη, τον Θάνο, τον Κρητικό, ποιον άλλο ρε μ..., τέλος πάντων θέλω 7-8 άτομα, 10 άτομα»

ΜΑΪΚ: «Τον Μάραμα, τον Ρουσάκη...»

ΤΣΑΚΟΓΙΆΝΝΗΣ: «Μαζευτείτε 10 άτομα, δεν ξέρω, βρείτε τα εσείς, 10 άτομα που θα παίξουνε το Σάββατο, εντάξει; Για έναν καφέ»

ΜΑΪΚ: «Εντάξει»

ΤΣΑΚΟΓΙΆΝΝΗΣ: «Και κάτι άλλο, όσοι δεν πληρωθούν σήμερα, κάποιοι μικροί, 3-4, θα πληρωθούνε τη Δευτέρα, δε θέλω ζάλισμα α...»

ΜΑΪΚ: «Εντάξει, έγινε»

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος του Μάκη Ψωμιάδη με πρώην πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ, στον οποίο ο δεύτερος τον προτρέπει να τηλεφωνήσει στον «ψηλό» για «χρόνια πολλά», προκειμένου «να νιώσει λίγο ασφάλεια το παιδί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Σε άλλο διάλογό τους, τα δύο πρόσωπα συνομιλούν και πάλι για τον «ψηλό», τον οποίο περιμένει να συναντήσει ο Ψωμιάδης:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Σου ήρθε ο ψηλός;»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Θα έρθει τώρα από εδώ»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Άκου να σου πω, του είπα το εξής. Μου λέει: "Άμα βγει πάλι να με βρίσει ο Μπέος την Πέμπτη που θα κάνει τη συνέντευξή του;" και του λέω: "Θα πεις στον Μάκη: Μάκη, δύο αδέρφια έχω, εσένα και τον ... Άμα βγει να μου κάνει επίθεση την Πέμπτη..." θα βγει να τον ξεπατώσει ο Μάκης", γιατί αυτός λέει θα πάει στην Κύπρο. Μου λέει: "Δεν κωλώνει;", του λέω: "Ποιος να κωλώσει ρε μ...; Ο Ψωμιάδης;"»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Τώρα, επί τόπου, επί τόπου, επί τόπου»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Του λέω: "Που να κωλώσει;". Άμα στο πει, πες του: Άστο πάνω μου"».

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Άστο πάνω μου, δημόσια θα τον γ...!»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Κατάλαβες; Μου είπε ότι θα σου ΄ρθει από κει»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ναι, θα έρθει από δω»

Σε άλλη συνομιλία του Ψωμιάδη με άγνωστο, αναφερόμενος στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (ημιτελικά), μεταξύ άλλων, ο άγνωστος αναφέρει: «Ναι, αλλά ξέρεις τι είχε γίνει; Επειδή είχε κάνει τη φασαρία ο άλλος με τα φάρμακα, ο Σπανός και είπε στον Μπέο ότι θα κάνουν εξετάσεις αίματος πριν το παιχνίδι οι παίκτες, πιστεύω ότι δεν τους έδωσε φάρμακα ο Ζαχαρογιάννης, γιατί κάποια στιγμή κλατάρανε στο τέλος. Τους είδες που πέφτανε κάτω του Ολυμπιακού Βόλου; Πιστεύω ότι κάτι είχε γίνει εκεί πέρα, δεν τράβηξε καθόλου η ομάδα του Αχιλλέα».

Σε τηλεφωνικό διάλογο του Ψωμιάδη με πρόσωπο που ονομάζεται Μπάμπης, ακολουθεί ο εξής διάλογος:

ΜΠΑΜΠΗΣ: «Κατ΄ αρχήν να σου πω ότι έχεις χαιρετίσματα από τον Γιάννη τον Οικονομίδη, είναι φαν δικός σου»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ποιος είναι ο Οικονομίδης;»

ΜΠΑΜΠΗΣ: «Αυτός που είναι τώρα... αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ, έγινε;»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Α, ο γιατρός;»

ΜΠΑΜΠΗΣ: «Ο γιατρός, ο doctor, ο doctor Οικονομίδης»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Θέλει τώρα να τον βάλουμε πλάτη, γιατί θέλει να πάει για τέτοιος. Καλά, εντάξει»

ΜΠΑΜΠΗΣ: «Τι θα πάει;»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Του Ολυμπιακού υπάλληλος είναι ρε μ...!»

ΜΠΑΜΠΗΣ: «Ε, του Ολυμπιακού είναι. Κάτι μου ΄λεγε εκεί, ήθελε να του κάνω εκεί με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ο άλλος ο π...!»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Για τον Πιλάβιο;»

ΜΠΑΜΠΗΣ: «Όχι, για τον Μπέο ρε»

Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Ψωμιάδη με τον πρώην πρόεδρο, ακολουθεί ο διάλογος:

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Έλα γίγαντά μου! Τι έγινε; Τους γ...;»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ε, κοίτα, με ρώτησε ο άνθρωπος, του λέω: "Αυτές είναι οι πληροφορίες που ΄χω." Μου λέει: "Για το θέμα του Ισραήλ τι είναι η γνώμη σου;", λέω: "Εκεί δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί ο (όνομα πρώην διαιτητή) δεν έχει καταθέσει." Στο άλλο τον έχει δώσει ο (όνομα πρώην διαιτητή) τον Μπέο ότι: "Με πήρε, με απειλούσε, μου ΄κανε, μου ΄δειχνε"».

Στον ίδιο διάλογο, αναφέρεται:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «... Τον Μαρινάκη τον κάλυψα, μου λέει: "Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μαρινάκη;", του λέω: "Ότι τον έχουνε δουλέψει παρολί. Δεν πρέπει να έχει σχέση με όλα αυτά ο Μαρινάκης", μου λέει: "Και τότε ο Μπέος γιατί είπε να παίξουνε τον Άρη;", λέω: "Ξέρω ΄γω, μπορεί για το στοίχημα. Για τον Μαρινάκη, πάντως, πιστεύω εγώ ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Καλά δεν έκανα;»

Πιο κάτω, ακολουθεί η στιχομυθία:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ο ψηλός είναι στο Παρίσι, με πήρε το πρωί, μου είπε: "Στην εκπομπή του (όνομα δημοσιογράφου) είπαν ότι εγώ είμαι σε άλλη κασέτα", του λέω: "(όνομα) εγώ δεν ξέρω σε ποιες κασέτες είσαι"... (γέλια) ... Μου λέει: Δηλαδή;", του λέω: "Ε, μην ανησυχείς πάντως!"... (γέλια) ... Αύριο με το που θα ΄ρθει θα πας να του κάνεις ντου εσύ»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Στο σπίτι διεύθυνση μπορείς να μου πεις ποια είναι;»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Περίμενε να στη βρω»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Λουλούδια θέλω να του στείλω»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ναι, ρε παιδί μου, τι ρόλο παίζει; Κάνε ό,τι θες»

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Την έχει (σ.σ. η γραμματέας), έχεις στείλει λουλούδια»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Εγώ τα ΄στελνα με τους φύλακες ρε συ»

Ένας μικρός... "χαμός" έγινε μετά τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που έληξε με νίκη-πρόκριση του "Δικέφαλου" (1-0). Αρχικά, ο Θανάσης Κανελλόπουλος τηλεφωνεί στον Αχιλλέα Μπέο και τον ενημερώνει ότι φίλαθλος του ΠΑΟΚ έκανε μήνυση στο Μαρινάκη και η αστυνομία έχει πάει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να συλλάβει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πάρε τον Καρρά τηλέφωνο και να πάρει τον (όνομα παράγοντα του ΠΑΟΚ) και πες του αυτό που κάνανε είναι, βάλανε ένα φίλαθλο να μηνύσει το Βαγγέλη και πήγε η αστυνομία να συλλάβει το Βαγγέλη στο αεροδρόμιο»

ΜΠΕΟΣ: «Άει στο δ....»

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Και προσπαθούμε να βρούμε τον εισαγγελέα. Πες του είναι ντροπή αυτά που κάνουν. Μεταξύ μας»

ΜΠΕΟΣ: «Να μηνύσει το Βαγγέλη; Σώπα ρε»

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πήγε ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ και μήνυσε τον Βαγγέλη, τάχαμ για εξύβριση και πήγε στην αστυνομία και του κάνει αυτόφωρο, και πήγαν στον Βαγγέλη και τον συλλάβανε στο αεροδρόμιο»

ΜΠΕΟΣ: «Σοβαρά μιλάς;»

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πάρε τον Καρρά για να μην του μιλήσω του (όνομα παράγοντα του ΠΑΟΚ) και πες του είναι ντροπή»

ΜΠΕΟΣ: «Τι να κάνει ο Καρράς; Έχει καμιά δουλειά ο Καρράς;»

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Να τον πάρει, αφού είναι φίλος του»

ΜΠΕΟΣ: «Και άμα είναι; Φίλος δεν ήταν και στην ψηφοφορία;»

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο π..., να βάλει το φίλαθλο, τώρα μεταξύ μας, του ποδοσφαίρου, να μηνύονται, να συλλαμβάνονται οι παράγοντες του ποδοσφαίρου»

ΜΠΕΟΣ: «Ντροπή, γ... το, τώρα τον παίρνω τηλέφωνο, γεια»

Ακολουθεί τηλεφώνημα του Μπέου στον παράγοντα του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον ρωτά για ποιο λόγο τον κάλεσε, για να λάβει την απάντηση: «Σε παίρνω λοιπόν ότι δεν είναι σωστό αν ξεκινήσει τέτοιο πράγμα, θα μηνύει ο ένας τον άλλον...». Η συνομιλία ολοκληρώνεται και ακολουθεί νέο τηλεφώνημα του Αχιλλέα Μπέου σε άγνωστο, που πιθανολογείται ότι είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στον οποίο διηγείται το διάλογο που είχε προηγουμένως.

Την επόμενη ημέρα ο παράγοντας του ΠΑΟΚ τηλεφωνεί στον Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Έλα φίλε»

ΜΠΕΟΣ: «Ποιος είναι;»

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Ο ... (όνομα)»

ΜΠΕΟΣ: «Αντε ρε μ... και γ... πρωί-πρωί μ... και αν ήμουν χτες Θεσσαλονίκη θα σε έδερνα. Μου με λες με ποια ιδιότητα σε παίρνω τηλέφωνο...»

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Εσύ ρε μ... με παίρνεις τηλέφωνο... »

ΜΠΕΟΣ: «Πήρα ρε μ... από ενδιαφέρον, στ΄ α... μου»

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Μα από ενδιαφέρον, πες μου έτσι. Κι εγώ τρελαίνομαι και λέω είναι δυνατόν; Τι έγινε;»

ΜΠΕΟΣ: «Αντε γ..., σε πήρα και σου είπα συγχαρητήρια»

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Καλά έκανες αλλά τρόμαξα, λέω τι έγινε...»

ΜΠΕΟΣ: «Αλλά έμαθα αυτό το πράγμα και λέω αναμεταξύ μας, μα είναι δυνατόν;»

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Εγώ να δεις. Μόλις μου το λες νομίζω ότι μου κάνεις πλάκα...»

ΜΠΕΟΣ: «Τρελός είσαι; Με ενημερώσανε γι΄ αυτό το πράγμα. Ο Κανελλόπουλος, μέσω του εισαγγελέα, του αδερφού του. Λέω είναι δυνατόν;»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron