Πολιτική
Ομιλία στη Βουλή του εισηγητή Στάθη Κουτμερίδη

Ομιλία στη Βουλή του εισηγητή Στάθη Κουτμερίδη

  • 27 Ιουνίου 2011, 21:07

«Με πόνο ψυχής αλλά και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης» ζήτησε την υπερψήφιση του μεσοπροθέσμου προγράμματος, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης, κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κος Κουτμερίδης, αναγνώρισε πως οι πολίτες είναι σήμερα «πικραμένοι, θυμωμένοι και αγωνιούν για το αν πιάνουν τόπο όλες οι θυσίες που έχουν υποστεί ως σήμερα - αν όλα αυτά τα νέα μέτρα φέρνουν αποτελέσματα». Ο ίδιος αναγνώρισε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα οικονομικής επιβάρυνσης, που έχουν δημιουργήσει «απίστευτη ανασφάλεια και τρομοκρατία», με ευθύνη ωστόσο των μέσων ενημέρωσης, που «ανέδειξαν μονάχα τα φορολογικά μέτρα, χωρίς να κάνουν λόγο για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται».

Οι αλλαγές αυτές, (όπως αυτές που αφορούν στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ, ή την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας), «καθυστέρησαν πολλά χρόνια και θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει από μας» ανέφερε ο κος Κουτμερίδης. Άλλο τόσο, «προτεραιότητά μας μετά το μεσοπρόθεσμο, είναι να προχωρήσουμε σε νέο φορολογικό πλαίσιο με καθαρά αναπτυξιακούς προσανατολισμούς. Να δημιουργηθούν σύγχρονες ελεγκτικές και εισπρακτικές υπηρεσίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που πρέπει να γίνει η χειρότερη παραβίαση του κράτους δικαίου και να τιμωρούνται οι φοροφυγάδες παραδειγματικά» ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

«Το αν θα πετύχει ή όχι το μεσοπρόθεσμο, αν θα πιάσουν τόπο οι πρωτόγνωρες θυσίες του λαού, είναι ενδογενές. Εξαρτάται από όλους μας, βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αλλά πρωτίστως από την συμπεριφορά του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Στο ερώτημα αν θα τα καταφέρουμε, η απάντηση είναι ότι «από εμάς εξαρτάται»…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Κουτμερίδης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron