Κοινωνία
"Ναι" των Μηχανικών στην 48ωρη απεργία

"Ναι" των Μηχανικών στην 48ωρη απεργία

  • 27 Ιουνίου 2011, 15:30

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος:

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, αναφέρουν:

"Εμμένοντας σε μια προοπτική ανάπτυξης και απορρίπτοντας τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το ΤΕΕ καλεί του διπλωματούχους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο και μεθαύριο (28 και 29 Ιουνίου).

Ο τεχνικός κόσμος της χώρας θεωρεί ατελέσφορη την μονόδρομη πολιτική που αποβλέπει στην περαιτέρω και επαχθέστατη φορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, στην δραματική συρρίκνωση των αμοιβών και μισθών, αλλά και την συνεχιζόμενη δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών του ΠΔΕ όσων βεβαίως αποβλέπουν στην δημιουργία υποδομών. Μ’ αυτή την πολιτική η κοινωνική αδικία όχι μόνο συνεχίζεται αλλά μεγιστοποιείται. Η κοινωνική συνοχή έχει προ πολλού διαρραγεί και οι έχοντες έχουν αναγορευθεί σε δασκάλους της κοινωνίας.

Οι όροι που επιβάλλονται από τους δανειστές της χώρας και αποδέχεται η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα βυθίσουν περαιτέρω τη χώρα σε μια παρατεταμένη ύφεση για πολλά χρόνια και τους πολίτες στην αβεβαιότητα της υποαπασχόλησηςνκαι της ανεργίας.

Ο τεχνικός κόσμος ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα τα οποία θα αποβλέπουν στην ενίσχυση των παραγωγικών δομών και διαδικασιών, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, δίνοντας, επιτέλους, προοπτική ανάπτυξης, της μόνης η οποίος μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την οικονομική κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή -και μόνο- θα βρει συμπαραστάτη το ΤΕΕ".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron