Διεθνή
Συνάντηση Χριστόφια με αντιπροσωπεία της Noble Energy για το φυσικό αέριο

Συνάντηση Χριστόφια με αντιπροσωπεία της Noble Energy για το φυσικό αέριο

  • 22 Ιουνίου 2011, 19:56

Ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είχε το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία της εταιρείας "Noble Energy".

Θέμα της συνάντησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για εξόρυξη φυσικού αερίου από το οικόπεδο "12" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που άρχισαν το πρωί στο υπουργείο Εμπορίου με την εταιρεία.

Επίσης, εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο κ. Πασχαλίδης απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, υπενθυμίζοντας την πολιτική να μην ανακοινώνεται οτιδήποτε για το θέμα του φυσικού αερίου προτού υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της "Noble Energy", Rodney Cook, δήλωσε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Χριστόφια "για τις επικείμενες γεωτρήσεις με ημερομηνία όχι αργότερα από το τέλος του χρόνου".

Πρόσθεσε ότι πέρα από αυτό το θέμα συζητήθηκε η οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, όταν εντοπιστεί, και εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν αποτελέσματα μέχρι τέλους του έτους.

Ο κ. Cook ανέφερε ότι όλες οι γεωτρήσεις εμπεριέχουν κάποιο ρίσκο, ωστόσο επεσήμανε ότι "είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron