Διεθνή
Για την εξυγείανση του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού τομέα

Για την εξυγείανση του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού τομέα

  • 22 Ιουνίου 2011, 12:42

Οι επικείμενες αλλαγές από την ΕΕ της οδηγίας για την κεφαλαιακή επάρκεια των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, καθώς και η δημιουργία πλαισίου για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας θα επηρεάσουν σημαντικά την λειτουργία του εγχώριου τραπεζικού τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος μιλούσε στην 43η Γενική Συνέλευση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, χαρακτήρισε τις επικείμενες αλλαγές σημαντικές και διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτές «θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της αγοράς, και ταυτόχρονα θα επιταχύνουν την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού τομέα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση συνθηκών χρηματοοικονομικής σταθερότητας και στη βελτίωση της διαχείρισης ενδεχόμενων χρηματοοικονομικών κρίσεων».

Ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε ότι οι πρόσφατες οικονομικές αρνητικές εξελίξεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, «έχουν επιβεβαιώσει ότι χρειαζόμαστε ένα δυνατό και υγιές συνεργατικό κίνημα, που θα διασφαλίζει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών των συνεργατικών ιδρυμάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron