Πολιτική
"Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι η γη της επαγγελίας"

"Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι η γη της επαγγελίας"

  • 21 Ιουνίου 2011, 00:17

Για «μηδενική ανοχή» στη βία από όποιον χώρο και αν προέρχεται, προειδοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Δεν αγνοώ ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών εντείνεται από την οικονομική κρίση. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι αυτό δεν σημαίνει πως παρέχεται ανοχή στη βία. Αντιθέτως, είναι μηδενική η ανοχή από όποιον χώρο και αν προέρχεται», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να υπογραμμίσει ότι «οι πολιτικοί αγώνες δεν δίνονται με μολότοφ, τσεκούρια, ρόπαλα και πέτρες αλλά με διάλογο και συνεννόηση».

«Το κράτος είναι ισχυρό όταν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να εγκλωβιστεί η χώρα στη βία και η κοινωνία στον φόβο των πολιτών», ανέφερε ο κ. Παπουτσής.

Αναφερόμενος στις ισχυρότατες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από τις εισροές της παράνομης μετανάστευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι η γη της επαγγελίας για τους παράνομους μετανάστες. Σέβεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και των προσφύγων. Όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου, δικαίωμα διεθνούς προστασίας και δικαίωμα παραμονής και νόμιμης εργασίας θα το αποκτήσουν, θα το νομιμοποιήσουν χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση. Όσοι όμως είναι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν και αυτό αφορά κυρίως το κέντρο της Αθήνας, το οποίο σηκώνει μεγάλο βάρος με πολλαπλές επιπτώσεις στην αγορά και την κοινωνία».

Ειδικά για την Αθήνα ο υπουργός ανέφερε ότι μετά την απεμπλοκή των δυνάμεων της αστυνομίας από την Κερατέα, είναι πολύ ισχυρή η καθημερινή παρουσία της ΕΛΑΣ με ορατά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Παπουτσή στην διάθεση 16.686 αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας από τις 27 Απριλίου και μετά (σ.σ. οπότε και η αστυνομία αποχώρησε από την Κερατέα).

Για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις ενόψει του Μεσοπρόθεσμου, ο υπουργός ζήτησε πανστρατιά υπευθυνότητας καθώς η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι συνεχής για τα συμφέροντα του λαού μας. «Για να είναι ισχυρή η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να παράγουμε αποτελέσματα, να δίνουμε χειροπιαστές αποδείξεις στις κυβερνήσεις των άλλων κρατών ώστε να δικαιολογήσουν στα δικά τους κοινοβούλια και τους πολίτες τους ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο», είπε ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron