Πολιτική
Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο ΛΑΟΣ, "απέναντι" και το ΚΚΕ

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο ΛΑΟΣ, "απέναντι" και το ΚΚΕ

  • 20 Ιουνίου 2011, 21:28

«Για επιχείρηση τρομοκρατίας του ελληνικού λαού προκειμένου να επιβληθούν και νέα σκληρότερα ταξικά και αντιλαϊκά μέτρα», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Χαλβατζής υποστήριξε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ήδη την πρόθεση του να περάσει την πολιτική του για πιο βίαια μέτρα με λυκοσυμμαχίες και πρόσθεσε ότι «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΣΕΒ και ΜΜΕ εντείνουν τις φωνές τρομοκρατίας για να υποτάξουν τον ελληνικό λαό.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην υποταχθεί στις φωνές τρομοκρατίας. Η επιχείρηση τρομοκρατίας που έρχεται από μακριά δεν θα πάει μακριά. Η πλατιά λαϊκή μάζα γυρίζει τις πλάτες της στους τρομοκρατούντες και με τη δράση της θα χαλάσει τον ύπνο τους», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ Χαλβατζής υποστήριξε ότι συναίνεση υπήρχε και υπάρχει σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στην προώθηση της πολιτικής των μονοπωλίων, ενώ προειδοποίησε ότι «αντικομουνιστικές επιλογές είτε με συνταγματικές μεταρρυθμίσεις είτε με δημοψηφίσματα δεν θα αφήσει το ΚΚΕ να περάσουν και θα είναι στην απέναντι όχθη».



Αστέριος Ροντούλης

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν εγκρίνουμε την πολιτική της», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Ροντούλης υποστήριξε ότι η πρώτη φάση της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ απέτυχε παταγωδώς προσθέτοντας ότι μόνη στόχευση του ανασχηματισμού ήταν η εκτόνωση της πίεσης, της αγανάκτησης και της οργής στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που δεν αφορά όμως την κοινωνία.

«Μετά τα όσα συνέβησαν πως θα τα βρουν τα στελέχη που στήριζαν τις πολιτικές του κ. Παπανδρέου με τους δυνητικά αποστάτες που θα γκρέμιζαν τη κυβέρνηση του χρησιμοποιώντας πρακτικές Ιουλιανών;» σημείωσε ο κ. Ροντούλης.

Τέλος, εκτίμησε ότι τον Οκτώβριο η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και αυτό, όπως είπε, σηματοδοτήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τις εξαγγελίες του για δημοψήφισμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron