Πολιτική
Πάγκαλος: Κόμμα τραμπούκων ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάγκαλος: Κόμμα τραμπούκων ο ΣΥΡΙΖΑ

  • 18 Ιουνίου 2011, 12:58

Όποιος δημόσιος φορέας δεν στείλει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαλυθεί δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Τόνισε επίσης πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι δεδομένες, χαρακτηρίζοντας εμπόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις το θέμα των απολύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο η νέα κυβέρνηση θα στηριχθεί στα συμπεράσματα της προηγούμενης διακυβέρνησης και θα προχωρήσει με τον τρόπο που πρέπει, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έδωσε μία άλλη πνοή.

Στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τη χώρα είναι το οικονομικό και οι μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας πως θα μπορούμε να είμαστε ελαστικότεροι στο τέλος του 2012, εάν μειώσουμε το έλλειμμα στο 3%.

Ειδικότερα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε πρόταση πανεθνικής συνεργασίας, την οποία απέρριψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορούσε να προχωρήσει στην μείωση του ελλείμματος.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ως υπεύθυνο ότι δεν λειτούργησε το σχέδιο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας επειδή διέρρευσε την συζήτηση στα Μέσα, γεγονός που όπως είπε τίναξε στον αέρα την όλη συζήτηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης και της συνεργασίας των κομμάτων, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας και προέκρινε τον ανασχηματισμό, ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για έξοδο από την κρίση.

Όσον αφορά τις παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τις απέδωσε στο βάρος της ψυχολογικής πίεσης των κοινωνικών αντιδράσεων που δέχτηκαν στις περιφέρειες του, λέγοντας ότι κατανοεί και σέβεται τη στάση τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε και νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κόμμα των τραμπούκων».

Αφορμή για την αναφορά του οι αποδοκιμασίες και οι προπηλακισμοί πολιτικών, που τις χαρακτήρισε πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους, αντί να ενισχύει την λογική αυτής της πολιτικής.

«Δεν μου έχει ξανατύχει ένα πολιτικό κόμμα να υποστηρίζει από πίσω τακτικές τραμπουκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των τραμπούκων. Ο Τσίπρας και η εφημερίδα του εμπνέουν τους τραμπούκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε αυτούς που επιτέθηκαν στον Χατζηδάκη. Δεν τους κατήγγειλε. Βρίσκομαι σε τερατώδη θέση όταν πρέπει να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος. Θίγει την αξιοπρέπεια μου.», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος.

Αναφερόμενος στο κίνημα των "Αγανακτισμένων", τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση την οποία λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση, στηλιτεύοντας πάντως τη στάση ορισμένων ομάδων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron