Πολιτική
Περί ασφάλισης επαγγελματιών στην ελληνική περιφέρεια

Περί ασφάλισης επαγγελματιών στην ελληνική περιφέρεια

  • 17 Ιουνίου 2011, 12:19

Η μελέτη και επεξεργασία του θέματος της υπαγωγής όλων των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων της ελληνικής επικράτειας στον φυσικό τους φορέα, τον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

Η βουλευτής είχε ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ασφάλιση επαγγελματιών, σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια.

«Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών όλης της χώρας και για το λόγο αυτό οι όποιες τροποποιήσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, οφείλουν να είναι προσαρμοσμένες στη σημερινή αναγκαιότητα, στοχεύοντας τόσο στην εξασφάλιση της κοινωνικής προστασίας των πολιτών όσο και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών οργανισμών», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έχει επισημάνει ότι μέτρα όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% για την ενίσχυση των ανέργων ή ακόμη και το ενδεχόμενο δέσμευσης μικρού ποσοστού (1/1000) επί του τζίρου των επιχειρήσεων για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, θα πέσουν στις πλάτες των εργοδοτών και των ασφαλισμένων και γι΄ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα της ασφαλιστικής αντιμετώπισης των επαγγελματιών και εμπόρων της ελληνικής περιφέρειας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron