Πολιτική
Το Υπ. Εργασίας για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Το Υπ. Εργασίας για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

  • 17 Ιουνίου 2011, 11:07

Η 1η Σεπτεμβρίου ορίζεται ως ημερομηνία κατάργησης των Υγειονομικών Επιτροπών για τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών κατέστη αδύνατη η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας που θα αντικαταστήσει τις Υγειονομικές Επιτροπές. Μέχρι την ψήφιση και δημοσίευση του νομοσχεδίου για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαδικασίας που αφορά τον καθορισμό βαθμού αναπηρίας και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι Υγειονομικές Επιτροπές όλων των βαθμίδων θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ο κ. Κουτρουμάνης ενημερώνει επιπλέον ότι η αρμόδια Διεύθυνση Αναπηρίας και Κοινωνικής Εργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διεξάγει προγράμματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης ιατρών, προκειμένου να διευρυνθεί το υφιστάμενο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία της εκπαίδευσης, αξιολόγησης και ένταξης στο Ειδικό Σώμα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθόσον ο αριθμός των ιατρών που πρόκειται να ενταχθεί σε αυτό είναι αρκετά μεγάλος.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τις επισημάνσεις του ότι είναι πρωτοφανής η καθυστέρηση για την οργάνωση και λειτουργία του ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και για την Κατάρτιση Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron