Πολιτική
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές εξελίξεις

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές εξελίξεις

  • 16 Ιουνίου 2011, 17:44

"Δεν διακυβεύεται το μέλλον μόνο της δημοκρατικής παράταξης αλλά και της χώρας, πρέπει να μείνουμε όρθιοι στο καθήκον με αίσθημα ευθύνης και πνεύμα ενότητας, μακριά από προσωπικούς υπολογισμούς" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

"Αυτή τη στιγμή η χώρα μας διανύει μία κρίσιμη περίοδο. Το κάθε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και ο κάθε βουλευτής έχει αίσθηση ευθύνης. Η ευθύνη μας είναι συλλογική, να βγάλουμε τη χώρα μας από αυτή τη δύσκολη κρίση και πάνω απ' όλα να ανταποκριθούμε στο αίτημα όλου του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουμε τα καυτά προβλήματα, όπως την ανεργία, τη μείωση του εισοδήματος, το ζήτημα της υπερχρέωσης" δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

"Είμαι σίγουρη ότι στηρίζοντας τον πρωθυπουργό όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις. Αυτή η στιγμή είναι στιγμή ευθύνης για κάθε βουλευτή. Δεν έχουμε περιθώρια παρά να έχουμε μια αποτελεσματική κυβέρνηση. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, πρέπει να δώσουμε λύσεις για τη χρηματοδότηση, πρέπει να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά μέσα σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν πραγματικά να δοθούν λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα" κατέληξε η κ. Κατσέλη.

"Η χώρα έχει κυβέρνηση. Στο μυαλό μας πρέπει να βρίσκονται μόνο τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και οι υποχρεώσεις της, όλα τα άλλα, τα πολιτικά παιχνίδια παρέλκουν καθώς είναι κατώτερα των περιστάσεων" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

"Σήμερα σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης γίνεται μια προσπάθεια για να μην καταρρεύσει η χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του, ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί να αποστεί από αυτήν την προσπάθεια, δεν μπορεί άλλοι στο εξωτερικό να προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα και εμείς περί άλλα να τυρβάζουμε" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.

"Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό, δεν θα κάνουμε ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα παραιτηθούμε, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θα παραιτηθεί, δεν λιποτακτεί και δεν είναι ρίψασπις, το ίδιο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ" κατέληξε ο κ. Σηφουνάκης.

"Όλοι οφείλουμε να προσέλθουμε στην ΚΟ με συνείδηση της μεγάλης ευθύνης και των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι όλα τα μέλη της ΚΟ συναισθάνονται πρωτίστως το εθνικό τους καθήκον, αλλά και το πολιτικό και το κοινωνικό καθήκον" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

"Σήμερα στην ΚΟ δεν εκλέγουμε αρχηγό του κόμματος, η παράταξή μας, η κυβέρνησή μας έχουν πρωθυπουργό, χρειάζονται αποφασιστικά βήματα και μια γενική ανασυγκρότηση έτσι ώστε να προχωρήσουμε, να απαντήσουμε στα προβλήματα και να υπερβούμε την πολύπλευρη κρίση" είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι "ο κ. Παπανδρέου αμφισβητείται", ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι "όποιος έχει τέτοιο πρόβλημα μπορεί να το θέσει στην ΚΟ αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες".

"Πάνω από όλα προέχει η ανάληψη της εθνικής ευθύνης, δεν έχουμε την πολυτέλεια για εσωτερικές αναταράξεις και για υπονόμευση της αναγκαίας ενότητας της παράταξής μας" είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κληθείς να σχολιάσει τα "περί 1965" είπε ότι "είμαι πολιτικός, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, δεν είμαι ιστορικός για να ανατρέξω στο παρελθόν, πιστεύω ότι οι ιστορικοί έχουν μιλήσει για εκείνη την περίοδο. Σήμερα όλοι με αίσθημα ευθύνης πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, η κυβέρνησή μας και ο πρωθυπουργός, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron